Honda και Hitachi ενώνουν τις δυνάμεις τους για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες

Λίγους μήνες πριν οι Ιαπωνικοί κολοσσοί Honda και Hitachi ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους για ένωση δυνάμεων, μια ένωση που θα έχει ως στόχο τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων οχημάτων στο μέλλον. Αυτά τα σχέδια τώρα δείχνουν ότι οδεύουν προς υλοποίηση, καθώς πραγματοποιήθηκε η δημιουργία της Hitachi Automotive Electric Motor Systems.

Η νέα εταιρία θα αφοσιωθεί στην εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και για εξαρτήματα. Όμως, η εταιρία δεν θα περιοριστεί στην Honda, έχοντας ως στόχο τις πωλήσεις και σε άλλους κατασκευαστές. Η εταιρία είναι συνιδιοκτησία των Hitachi και Honda, με την πρώτη να κατέχει το 51% και τη δεύτερη το 49%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Ιαπωνική εταιρία χρειάστηκε περίπου €40.000.000 για να στηθεί.

Η Honda από την πλευρά της έχει ήδη επιβεβαιώσει την τάση της προς τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, ανακοινώντας ότι θα έχει τέτοιου είδους μοντέλα στην γκάμα της για το 2018. Επιπρόσθετα, η Big ‘H’ αναπτύσσει ραγδαία και μια ηλεκτροκίνητη γκάμα αυτοκινήτων.

Το Honda EV-Cub αναμένεται σύντομα στην παραγωγή
Το Honda EV-Cub αναμένεται σύντομα στην παραγωγή

Επιστρέφοντας στις μοτοσυκλέτες, η πρώτη ηλεκτροκίνητη δίκυκλη των Ιαπώνων θα είναι η EV-Cub, η οποία βρίσκει τις σχεδιαστικές τις ρίζες στο δημοφιλές ‘παπί’ της Honda, Cub 50. Το είδαμε σε μορφή concept ήδη δύο φορές τα τελευταία οκτώ χρόνια και όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον έτοιμο να περάσει στην παραγωγή.

Όσο για την εικονιζόμενη (βλέπε φωτό άρθρου) RC-E concept, δεν υπάρχει κάποιο νεότερο για το πότε και αν θα φτάσει στην παραγωγή. Όμως, κάποια μέρη της έχουν ήδη σημειώσει επιτυχία, καθώς έχουν περάσει στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Mugen Shinden.

Εκείνες με τη σειρά τους έχουν καταφέρει να διαλύσουν τον ανταγωνισμό στους αγώνες ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών του Isle Of Man (αγώνες TT Zero) τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας ότι η δουλειά και η εξέλιξη που σημειώνουν οι Ιάπωνες θα είναι πολύ σημαντική για τη συνέχεια.