Ανακοινώθηκαν τα Enduro μοντέλα Six Days από την KTM

Η KTM ανακοίνωσε δύο νέες ειδικές εκδόσεις Six Days για το 2018, οι οποίες θα βασίζονται στην 450 EXC-F και την 300 EXC TPI.

Η Αυστριακή εταιρία γιορτάζει τις εκτός δρόμου επιτυχίες της αναβαθμίζοντας δύο υπάρχοντα μοντέλα της γκάμας της, δίνοντάς τους κάποιες επιπλέον ‘πινελιές’ σε εμφάνιση και φυσικά απόδοση ώστε να ξεχωρίζουν.

Η φετινή διεθνής διοργάνωση ‘Enduro Six Days’ (ISDE) θα λάβει χώρα στη Γαλλία, σε έδαφος με έντονα τα στοιχεία της πέτρας και της λάσπης. Η KTM όμως ετοίμασε αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας στους αναβάτες σύνολα τα οποία θα τους βοηθήσουν στις προσπάθειές τους.

Ποιές είναι όμως οι διαφορές τους σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις στις οποίες και βασίζονται;

KTM 300 EXC TPI Six Days 2018
Η KTM 300 EXC TPI Six days 2018

Κάνοντας αρχή από την 300 EXC TPI, παρατηρούμε ότι τα γραφικά των πλαστικών μερών, το τιμόνι, το τελικό της εξάτμισης, αλλά και τα αυτοκόλλητα των τροχών με τα λογότυπα  ‘Six Days’, μας βάζουν απ’ ευθείας στο κλίμα της περίστασης.

Στο εμπρός μέρος συναντούμε ρυθμιστή προφόρτισης για το πηρούνι XPLOR της WP, καθώς και ανοδιωμένες πορτοκαλί πλάκες που συγκρατούν το μπροστινό σύστημα της μοτοσυκλέτας. Σε πορτοκαλί τόνους είναι τώρα και ο οδηγός της αλυσίδας, το πλαίσιο και το δύο μερών πίσω γρανάζι μετάδοσης της Supersprox.

Επιπρόσθετα υπάρχει διακόπτης για αλλαγή χαρτογράφησης του κινητήρα, ένας πλευστός εμπρός δίσκος, μια μεταλλική, ‘μίνι’ ποδιά κάτω από τον κινητήρα, δίσκος χωρίς τρύπες για τον πίσω τροχό, μια ειδική σέλα και μια έξυπνη προσθήκη στον εμπρός άξονα του τροχού, για μεγαλύτερη ευκολία στην αφαίρεσή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι μετατροπές που έχει δεχθεί η έκδοση 450 EXC-F, με τη διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και βεντιλατέρ για περισσότερη ψύξη όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

KTM 450 EXC Six Days 2018
Η KTM 450 EXC Six Days 2018

Η διαθεσιμότητα των μοντέλων καθώς και η τιμή τους δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, έτσι θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες από την Αυστριακή εταιρία.