WSBK Laguna Seca – Race 2 – 1-2 η Kawasaki με τον Rea στην κορυφή

Η 8η θέση του Jonathan Rea στην εκκίνηση του Β’ σκέλους στη Laguna Seca δεν τον απέτρεψε από το να φτάσει στην ένατη φετινή του νίκη, με τον Tom Sykes να τερματίζει πίσω του, ολοκληρώνοντας το 1-2 για την Kawasaki. Το βάθρο συμπλήρωσε ο νικητής του Α’ σκέλους, Chaz Davies.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Marco Melandri να εκμεταλλεύεται την 1η θέση του στο grid στρίβοντας στην ίδια θέση στη Στροφή 1, όμως ο Ιταλός έμεινε εκεί για λιγότερο από μισό γύρο. Ο Tom Sykes πέρασε τον αναβάτη της Ducati στην τέταρτη Στροφή της πίστας, προσπαθώντας να δημιουργήσει σύντομα μια διαφορά.

Ο περσινός πρωταθλητής όμως, Jonathan Rea, είχε ταχύτατο ρυθμό και δεν ήθελε να αφήσει τον teammate του να ξεφύγει στην κορυφή. Έτσι, αν και εκκινούσε από την 9η θέση, κατάφερε ως το τέλος του πρώτου κιόλας γύρου να αναρριχηθεί στην 2η.

Ως και τον τρίτο γύρο ο Rea είχε καταφέρει να περάσει στην 1η θέση, αφήνοντας τον Sykes στη 2η θέση στη Στροφή 4. Έκτοτε ο Βορειοϊρλανδός επέβαλε τον ρυθμό του στον αγώνα, ξεμακραίνοντας από τον αντίπαλό του.

Πέντε γύρους μετά το το πέρασμα του Rea στην 1η θέση η διαφορά του σε σχέση με τον teammate του είχε φτάσει τα 1.4sec, ενώ παράλληλα ο Chaz Davies είχε καταφέρει να ανέβει στην 3η θέση από την 9η που εκκινούσε. Στον αντίποδα, ο άλλος αναβάτης της Ducati, Marco Melandri, υποχώρησε στην 9η θέση έπειτα από έξοδο.

Ο τερματισμός βρήκε τον Rea να κερδίζει τον Sykes με διαφορά της τάξεως των 2.9sec, με τον ίδιο να αυξάνει και την βαθμολογική του υπεροχή από τον teammate του στους 59 βαθμούς, πέντε αγώνες πριν το τέλος του φετινού πρωταθλήματος.

Στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Davies προσπάθησε να φτάσει τον Sykes για την 2η θέση, όμως αυτό δεν στάθηκε δυνατό και ο Ουαλός ολοκλήρωσε στην 3η θέση. Τις θέσεις 4 και 5 συμπλήρωσαν δύο ακόμη Ducati, με αναβάτες τους Melandri και Fores.

Ότι δεν κατάφερε στο Α’ σκέλος το έκανε στο Β’ ο Eugene Laverty, φέρνοντας την Aprilia του στην 6η θέση μπροστά από τους Mercado, Savadori, Lowes και van der Mark που συμπλήρωσαν τη δεκάδα.

Ακόμη έναν ‘παγκόσμιο’ βαθμό κατέκτησε και Jake Gagne, ο οποίος ολοκλήρωσε και το Β’ σκέλος στην 15η θέση.

Οι αναβάτες που εγκατέλειψαν ήταν το δίδυμο της Althea BMW, Jordi Torres και Raffaele de Rosa, οι οποίοι σημείωσαν πτώσεις. Στην ίδια λίστα προστέθηκε και ο Leon Camier, ο οποίος εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στην MV Agusta του.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Β’ Σκέλους:

WSBK Laguna Seca 2017 Αποτελέσματα Αγώνα - Race 2 Results
WSBK Laguna Seca 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 2 Results

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK στη Laguna Seca εδώ.

Ο επόμενος αγώνας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στο Lausitzring της Γερμανίας, στις 18-20/8.