WSBK Laguna Seca – Race 1 – Επιστροφή με νίκη για Davies

Ο Chaz Davies κατέκτησε τη νίκη στο Α’ σκέλος του 8ου Γύρου που διεξάγεται αυτό το τριήμερο στη Laguna Seca των Η.Π.Α., αφήνοντας πίσω του το δίδυμο αναβατών της Kawasaki, Jonathan Rea και Tom Sykes.

Ο Αμερικάνικος γύρος του WSBK σήμανε και την επιστροφή του αναβάτη της Ducati στην ενεργό δράση, μετά τον τραυματισμό που είχε στο Α’ σκέλος του Misano και που του κόστισε τη συμμετοχή στο Β’ σκέλος.

Ο Ουαλός πήρε το ‘ΟΚ’ από τους γιατρούς για τη συμμετοχή του στη Laguna Seca την Πέμπτη και ο Davies έδειξε από νωρίς γρήγορος πάνω στη Panigale του. Μάλιστα, κατάφερε να σημειώσει τον 3ο χρόνο στη διαδικασία της Superpole, εκκινώντας τον αγώνα από την ίδια θέση.

Εκεί, ο Sykes που είχε την pole κατάφερε να φύγει καλά, στρίβοντας 1ος στην Στροφή 1. Πίσω του ο Davies πέρασε τον Rea για την 2η θέση, αποκρούοντας μάλιστα με επιτυχία τις επιθέσεις του Βορειοϊρλανδού στους πρώτους γύρους. Οι τρεις αναβάτες ξεχώρισαν στην κορυφή, δημιουργώντας το δικό τους γκρουπ.

Η αποφασιστικότητα του Davies για νίκη φάνηκε ξεκάθαρα, όταν στο 12ο γύρο από τους 25 πέρασε στην κορυφή του αγώνα με ένα δυνατό πέρασμα στον Sykes στην περίφημη Corkscrew. Λίγα μέτρα αργότερα ο Rea έκανε και αυτός την κίνησή του στον Sykes, περνώντας τον στην Στροφή Rainey.

Έκτοτε οι δύο πρωτοπόροι βρήκαν το δικό τους ρυθμό και απομακρύνθηκαν από τον Sykes, με τον Rea να πλησιάζει σε απόσταση βολής από τον Davies, 7 γύρους πριν το τέλος.

Στη συνέχεια όμως ο Ουαλός ανέβασε λίγο τον ρυθμό του και κατάφερε να πάρει μια διαφορά μερικών μέτρων από τον αντίπαλό του, φτάνοντας στην τέταρτη φετινή του νίκη με πάνω από 1sec διαφοράς.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Sykes που είδε την βαθμολογική του διαφορά να αυξάνεται από τον teammate του, την ώρα που ο Melandri έκανε το δικό του μοναχικό αγώνα από την 4η θέση.

Την πρώτη πεντάδα αναβατών συμπλήρωσε ο Xavi Fores με την Ducati της ομάδας Barni, με τους Leon Camier, Jordi Torres, Michael van der Mark, Leandro Mercado και Lorenzo Savadori να ολοκληρώνουν τις δέκα πρώτες συμμετοχές του αγώνα.

Θετικό χαρακτηρίστηκε το ντεμπούτο του Αμερικανού Jake Gagne, ο οποίος οδήγησε τη μοτοσυκλέτα του Nicky Hayden στην 15η θέση του Α’ σκέλους της Laguna Seca. Ο 24χρονος αναβάτης κατάφερε να δώσει αρκετές μάχες ενώ λίγο έλειψε να περάσει και τον Alex De Angelis για την 14η θέση.

Φυσικά οι πτώσεις δεν έλειψαν και από αυτόν τον αγώνα, με τους Eugene Laverty και Alex Lowes να τίθενται εκτός αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μισού.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Α’ Σκέλους:

WSBK Laguna Seca 2017 Αποτελέσματα Α' σκέλος - Race 1 Results
WSBK Laguna Seca 2017 Αποτελέσματα Α’ σκέλος – Race 1 Results