Αποκαλύφθηκε η Ducati Panigale 1299 R Final Edition

Η νέα Ducati Panigale 1299 R Final Edition παρουσιάσθηκε χθες στη Laguna Seca στα πλαίσια του 8ου Γύρου του WSBK, με την τρι-κολόρε ‘φορεσιά της’ να μαγνητίζει τα βλέμματα.

Το WSBK ‘προσγειώθηκε’ στις Η.Π.Α. για αυτό το τριήμερο και όπως σας είχαμε ενημερώσει σχεδόν 20 ημέρες πριν, ο αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δεν θα ήταν το μοναδικό σημαντικό γεγονός για τις 7 Ιουλίου.

Η Ducati είχε ανακοινώσει την παρουσίαση της Ducati Panigale 1299 R Final Edition παράλληλα με τον Αμερικάνικο Γύρο και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, κράτησε το λόγο της!

Ducati Panigale 1299 R Final Edition
Η ώρα για την τελευταία έκδοση της Panigale έφτασε. Πως αποχωρίζεσαι όμως ένα κόσμημα σαν αυτό;

Η νέα μοτοσυκλέτα των Ιταλών θα σημάνει το τέλος της σειράς Panigale και εκτός σοβαρού απροόπτου, το τέλος των δικύλινδρων Superbike της εταιρίας. Ένα τέλος που έρχεται μετά από πολλές επιτυχίες για την Ducati με αυτή τη διάταξη κινητήρα, το οποίο όμως θα δώσει τη σκυτάλη για την ολοκαίνουργια V4 των ‘κόκκινων’.

«Ίσως καμία άλλη εταιρία μοτοσυκλετών δεν έχει συνδέσει το όνομά της τόσο στενά με έναν κινητήρα όπως η Ducati με τους δικύλινδρους,» ξεκίνησε να λέει ο Claudio Domenicali, που μαζί με τους εργοστασιακούς αναβάτες της Ducati στο WSBK, Chaz Davies και Marco Melandri, αποκάλυψαν τη νέα μοτοσυκλέτα.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την ιστορία της, καθώς στεκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής όπου το δεσμοδρομικό μας σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια νέα γενιά V4 κινητήρων που θα προέρχονται από την εκτεταμένη εμπειρία μας στο MotoGP. Όμως αυτό είναι το μέλλον.

«Σήμερα θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν δικύλινδρο κινητήρα ο οποίος – χάρη στην απίστευτη ροπή αλλά και το πόσο συμπαγής είναι – έχει δει την Ducati να κερδίζει αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα SBK που συμμετείχε.»

Ducati Panigale 1299 R Final Edition Mugello
Ποζάροντας στα box του Mugello, το ‘σπίτι’ της Ducati

Στην πράξη, η νέα Ducati Panigale 1299 R Final Edition είναι μια πιο ‘φθηνή’ 1299 Superleggera, η οποία διαθέτει ατσάλινα χιτώνια στους κυλίνδρους, ενώ οι βαλβίδες και οι συνδετικές ράβδοι είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο. Η ιπποδύναμη φτάνει τους 209hp στον στροφαλοφόρο άξονα, διαθέτοντας έτσι 12 περισσότερους ίππους από την 1299 ‘S’.

Αυξημένη είναι και η ροπή της νέα R-FE, η οποία τώρα φτάνει τα 104 lb-ft σε σχέση με τα 101 lb-ft της βασικής έκδοσης. Επιπρόσθετα το βάρος είναι μειωμένο μειωμένο κατά 5kg, δίνοντας και άλλους πόντους στη συνολική απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Τέλος, ο τρι-κολόρε χρωματισμός με τους κόκκινους τροχούς μας δίνει ένα ιδιαίτερο, πιο αγωνιστικό αποτέλεσμα, μια κίνηση που οι άνθρωποι του Borgo Panigale έπρεπε να πράξουν ώστε να κάνουν την τελευταία έκδοση της μοτοσυκλέτας τους να ξεχωρίζει.