Προς πώληση η μεγαλύτερη συλλογή μοτοσικλετών Laverda

Μόλις έχεις δει πως ο τραπεζικός σου λογαριασμός έχει έναν αριθμό μπροστά και πολλά μηδενικά από πίσω και ταυτόχρονα έχεις μάθει πως η μεγαλύτερη συλλογή μοτοσυκλετών Laverda στον κόσμο πωλείται. Τι κάνεις;;;

Η μεγαλύτερη συλλογή Laverda βρίσκεται στην Ολλανδία και ανήκει στον Cor Dees. Περιλαμβάνει 81 μοτοσικλέτες, καθώς και διάφορα αναμνηστικά και συλλεκτικά αντικείμενα.

Μερικά από τα μοντέλα που περιλαμβάνονται στη συλλογή του Cor Dees είναι το 75 Turismo του 1951 του Massimo Laverda, μοτοσυκλέτες της σειράς Laverda 650 και η πρωτότυπη Laverda 1000 3C η οποία παρουσιάστηκε το 1971 στην EICMA.

Στη συλλογή των προς πώληση ‘πορτοκαλί’ μοτοσικλετών περιλαμβάνονται ακόμα αγωνιστικές μοτοσυκλέτες όπως η 750 SFC η οποία κέρδισε το Βελγικό πρωτάθλημα του 1976 και η πρωτότυπη μοτοσικλέτα 125 κυβικών εκατοστών του 1987 με αναβάτη τον Allesandro Gramigni.

Η αγάπη και η αφοσίωση του Cor Dees για τις ‘πορτοκαλί’ μοτοσυκλέτες αποδεικνύεται από την κατάσταση που βρίσκονται οι δίτροχες της συγκεκριμένης συλλογής, καθώς όπως αναφέρει ο ίδιος, οι μοτοσυκλέτες του έχουν αναπαλαιωθεί με πολύ υψηλά πρότυπα και βρίσκονται σε άριστη ή πολύ κοντά σε άριστη κατάσταση.

Laverda Collection For Sale
Μια τεράστια συλλογή μιας θρυλικής Ιταλικής εταιρίας. Μέσα σε αυτή υπάρχει όλη η ιστορία της Laverda!

Στην προς πώληση συλλογή περιλαμβάνονται ακόμα έγγραφα, τεχνικά σχέδια, σήματα, φωτογραφίες και πλήθος αναμνηστικών, συμπεριλαμβανομένων δερμάτινων αγωνιστικών φορμών καθώς και προσωπικά αντικείμενα των συμμετεχόντων στους αγώνες.

Δεν έχει ανακοινωθεί κάποια τιμή για τη συλλογή, αντιθέτως οι υποψήφιοι αγοραστές καλούνται να υποβάλλουν προσφορές.

Επιπρόσθετα η τιμή της συλλογής αναμένεται να μεταβληθεί στη συνέχεια αν δεν βρεθεί άμεσα αγοραστής, λόγω της έντονης φημολογίας που θέλει την Ιταλική φίρμα να αναγεννάται μέσω του Piaggio Group στο οποίο και ανήκει τα τελευταία 11 χρόνια.