MotoGP – Δεν περιμένει μείωση της διαφοράς με τη Yamaha ο Marquez

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, θεωρεί τον εαυτό του ‘θεατή’ της φετινής κατάσταστης, καθώς πιστεύει ότι η Honda δεν θα είναι σε θέση να κλείσει τη διαφορά από την Yamaha για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Marquez ολοκλήρωσε τον αγώνα της Κυριακής στο Assen στην 3η θέση, δίνοντας μάχες ως το νήμα με τη Honda του Cal Crutchlow και την Ducati του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος, Andrea Dovizioso.

Ο Ισπανός έδωσε τη μάχη του για τη νίκη στα πρώτα στάδια του αγώνα υποχωρώντας στη συνέχεια, καθώς, όπως είχε τονίσει και μία ημέρα πριν, ακόμη και το βάθρο στο Ολλανδικό GP φάνταζε δύσκολο για τον ίδιο. Επιπρόσθετα, μετά το πέρας του αγώνα ο Marquez δήλωσε ότι δεν οδηγούσε οριακά, θέλοντας να αποφύγει μια ενδεχόμενη τρίτη φετινή πτώση σε GP.

Η εγκράτεια του αναβάτη της Honda στο Assen τον φέρνει 4ο στην βαθμολογία, 11 βαθμούς πίσω από την κορυφή και τον Andrea Dovizioso. Παρ’ όλο που ο Marquez έχει χάσει δύο αγώνες φέτος από πτώση, οι πολλές ανατροπές του πρωταθλήματος τον κρατούν μέσα στο ‘παιχνίδι’ του Τίτλου.

Ο ίδιος όμως θεωρεί ότι η Honda δεν θα φέρει σύντομα κάποια σημαντική αναβάθμιση για την RC213V του, ενώ έχει αρχίσει να σκέφτεται ήδη την επόμενη χρονιά.

Marc Marquez MotoGP Assen 2017
11 Βαθμούς πίσω από την κορυφή στη βαθμολογία και ο Marquez σκέφτεται ήδη το 2018. Το πρωτάθλημα όμως είναι τόσο ανοιχτό που ακόμη και αν ο ίδιος δεν το αναφέρει, βρίσκεται στους διεκδικητές

«Δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές (από τη Honda) πριν τον επόμενο χρόνο. Ελπίζω να διαχειριστούμε την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο και θα δούμε αν του χρόνου θα είναι μια καλή χρονιά για εμάς

Το μεγάλο πρόβλημα στη Honda σύμφωνα με τον 24χρονο είναι η επιτάχυνση, με τον ίδιο να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο χρόνο πιέζοντας και παίρνοντας ρίσκα στην είσοδο των στροφών. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που ο περσινός πρωταθλητής έχει 13 πτώσεις στους 8 πρώτους αγώνες.

Στη συνέχεια ο Marquez μίλησε για τις δοκιμές της Καταλωνίας όπου δεν είχε να δοκιμάσει κάτι νέο για τη μοτοσυκλέτα του, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο πλαίσιο που έδωσε η Yamaha στους αναβάτες της.

«Είχαμε δοκιμές στο Μοντμελό (Καταλωνία), όμως δεν δοκιμάσαμε τίποτε επειδή δεν είχαμε κάτι νέο. Θα έχουμε ακόμη ένα αυτό το καλοκαίρι στο Brno, θα δούμε αν εκεί θα βρούμε κάτι.

«Την Παρασκευή, οδηγώντας πίσω από τον Valentino, συνηδητοποίησα από την πρώτη στιγμή ότι χρησιμοποιούσε το νέο πλαίσιο, λόγω του ότι πρόσεξα ότι οδηγούσε διαφορετικά. Στην είσοδο των στροφών κέρδισαν κάτι.

«Σε αυτόν τον τομέα είναι που συνηθίζαμε να κάνουμε τη διαφορά. Τώρα είμαστε στο ίδιο επίπεδο και είναι αλήθεια ότι έκαναν ένα βήμα εμπρός, όμως ακόμη πιστεύουμε στους εαυτούς μας