Video – Νέο ρεκόρ και επικράτηση της KTM Super Duke R στο Pikes Peak

Η KTM Super Duke R στα χέρια του νεοεισελθέντα στον αγώνα Pikes Peak, Chris Fillmore, κέρδισε τον αγώνα, σημειώνοντας παράλληλα ρεκόρ στη διαδρομή για τα δίτροχα οχήματα. Ο teammate του Fillmore, Rennie Scaysbrook, έδωσε το 1-2 στον Αυστριακό κατασκευαστή, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο των KTM.

Τα τελευταία χρόνια ο ανταγωνισμός είχε αυξηθεί πολύ και η Kawasaki με την Ducati μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του συναρπαστικού αυτού αγώνα. Φέτος όμως η KTM αποφάσισε να πάει στο Colorado Springs με την ολοκαίνουργια Super Duke R, έχοντας έναν και μόνο στόχο· τη νίκη.

Και την πήρε με πανηγυρικό τρόπο, κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό με νέο ρεκόρ αγώνα και ένα εντυπωσιακό 1-2 από τους αναβάτες της.

Η δύσκολη και επικίνδυνη ορεινή διαδρομή ολοκληρώθηκε μέσα σε 9 λεπτά, 49 δευτερόλεπτα και 625 χιλιοστά, με τον Fillmore να αναφέρει μετά το τέλος του αγώνα: «Είχα ένα στόχο ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να βάλω το όνομά μου στο βιβλίο των ρεκόρ.

«Είναι δύσκολο, επειδή έχω εμπειρία σε πίστες όπου μπορείς να κάνεις 100 γύρους σε διαδρομή των 3 ή 4 χιλιομέτρων. Αυτή τη φορά έκανα μόνο 4 ή 5 αναβάσεις… Είναι δύσκολο, όμως είναι μια ιδιαίτερη αίσθηση να είμαι εδώ πάνω.

Ο Fillmore φυσικά κατέγραψε την πορεία του προς τη νίκη με κάμερα που είχε τοποθετήσει στο κράνος του και εσείς μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδρομή οδηγώντας μαζί του.

Απολαύστε το video!