Παρουσίαση – Husqvarna FS 450 2018

Έχοντας μείνει μόνη στην κατηγορία των καθαρόαιμων, αγωνιστικών Supermoto, η Husqvarna δείχνει να μην τα παρατά, εξελίσσοντας και για το 2018 την FS 450. 

Τη νέα χρονιά η Supermoto εκπρόσωπος της Σουηδικής φίρμας έχει δεχθεί αρκετές αλλαγές, οι οποίες την διατηρούν σε ένα πολύ καλό τεχνολογικό επίπεδο, σύμφωνο με την εποχή.

Μια σημαντική αλλαγή είναι η προσθήκη του συμπλέκτη ολίσθησης της πολύ γνωστής από τον χώρο των Grand Prix, Suter, ενώ τοποθετήθηκε και διακόπτης ελέγχου των χαρτών του κινητήρα στο τιμόνι. Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης/αφαίρεσης του Traction Control, ενώ υπάρχουν και επιλογές για το σύστημα εκκίνησης (launch control).

Από άποψης εξωτερικής εμφάνισης, η Husqvarna άλλαξε μόνο τη σέλα της FS 450 για την νέα χρονιά, κάνοντάς την μπλε.

Η ‘καρδιά’ της μοτοσυκλέτας παραμένει ο ίδιος, μονοκύλινδρος κινητήρας των 449cc, ο οποίος σύμφωνα με τους Σουηδούς αποδίδει 63hp. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι πέντε σχέσεων ενώ και το βάρος είναι αμετάβλητο για το 2018, μένοντας στα 104.78kg χωρίς βενζίνη.

Husqvarna FS 450 2018 Supermoto
Εντυπωσιακή η όψη της νέας Husqvarna FS 450 2018 Supermoto

Στον τομέα του πλαισίου και πιο συγκεκριμένα στο υποπλαίσιο η Husqvarna ακολουθεί την ίδια τακτική όπως και στα άλλα μοντέλα της, χρησιμοποιώντας 30% ανθρακονήματα για την κατασκευή του.

Οι αναρτήσεις ανήκουν – παραδοσιακά πια – στην WP, ενώ στο εμπρός μέρος συναντούμε το πηρούνι WP AER το οποίο έχει διχάσει τους αναβάτες που το έχουν χρησιμοποιήσει.

Η Alpina προμηθεύει με κατάμαυρους τροχούς τη νέα FS 450, με τη διάμετρο του εμπρός τροχού να είναι 16.5in και αυτή του πίσω 17in. Τα ελαστικά όπως είναι φυσικό για μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα είναι slick και παραχωρούνται από την Bridgestone σε διαστάσεις 125/80 R420 για το εμπρός μέρος και 165/65 για το πίσω.

Η παγκόσμια διάθεση του νέου μοντέλου αναμένεται – σύμφωνα με τους Σουηδούς – τον Ιούλιο του 2017.