Ο Crutchlow απέρριψε πρόταση για τις 8 Ώρες της Suzuka

Η Honda πλησίασε τον Cal Crutchlow με πρόταση συμμετοχής για τις 8 Ώρες της Suzuka, όμως ο Βρετανός δεν απάντησε θετικά στην Ιαπωνική φίρμα.

Ο Crutchlow και η Honda έχουν αρκετά καλές σχέσεις από όταν ο Βρετανός αναβάτης πήρε μεταγραφή από την Ducati στην ομάδα του Lucio Cecchinello πίσω στο 2015. Η Honda μάλιστα φροντίζει να παρέχει αρκετά καλή υποστήριξη για χάρη του Crutchlow, δίνοντάς του σχεδόν ίδια μοτοσυκλέτα με αυτή των Marquez-Pedrosa.

Έτσι, έχοντας ως δεδομένο τις μεταξύ τους καλές σχέσεις, η Big ‘H’ πρότεινε στον Βρετανό να συμμετέχει στις 8 Ώρες της Suzuka με μια Honda CBR1000RR.

«Θα ήθελα να τρέξω στη Suzuka,»  δήλωσε ο Crutchlow. «Μου ζητήθηκε να τρέξω στη Suzuka, μου πρόσφεραν μια φανταστική προσφορά ώστε να τρέξω στη Suzuka, όμως δεν έχω το χρόνο. Η ομάδα μου θέλει να συγκεντρωθώ στους αγώνες του MotoGP, όχι στα Superbikes.

«Η Honda ήθελε να πάω όμως τελικά πήραμε την απόφαση με τη Honda να μην το επιχειρήσω φέτος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το επιχειρήσω σε ένα χρόνο.»

Παρ’ όλο που ο πολύφημος και πολύ σημαντικός για τις Ιαπωνικές εταιρίες αγώνας συμπίπτει με το καλοκαιρινό διάλειμμα του MotoGP, o Βρετανός επιμένει ότι ακόμη και τότε είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχει καθώς έχει άλλες υποχρεώσεις.

«Με τις δοκιμές, αντιληφθήκαμε ότι στο καλοκαιρινό διάλειμμα θα είμαι σπίτι για τρείς μέρες, με όλα αυτά που έχουμε να κάνουμε και με τους αγώνες. Μετά τη Suzuka, θα είχα μόνο μια ημέρα και μετά θα έπρεπε να πάω κατ’ ευθείαν στο επόμενο GP του Brno.

«Δεν είναι αδύνατο, όμως δεν θέλω να το κάνω και δεν χρειάζεται να το κάνω και έτσι δεν το κάνω

Ένας πολύ σημαντικός λόγος που ίσως κρατάει τον Crutchlow μακριά από την φετινή συμμετοχή του στις 8 Ώρες της Suzuka, είναι ότι είδε πέρυσι έναν συνάδελφό του στο MotoGP να τραυμτίζεται σε δοκιμές για αγώνα αντοχής, χάνοντας τελικά τρεις αγώνες του MotoGP. Ο λόγος φυσικά για τον Bradley Smith, τον πρώην αναβάτη της Yamaha.

«Εξαρτάται αν το έχεις στο συμβόλαιό σου ή όχι, αν πρέπει να το κάνεις ή αν η προσφορά είναι αρκετά καλή ή κάτι τέτοιο ή αν έχεις τη φιλοδοξία να πας και να το κάνεις.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω τη φιλοδοξία να πάω και ίσως την έχω τα επόμενα χρόνια, ή ίσως ακόμη να μην έχω την φιλοδοξία όμως να να το έχω στο συμβόλαιό μου… Είναι ένας καλός αγώνας για τους φιλάθλους και είναι κάτι τελείως διαφορετικό και τα εργοστάσια έχουν μεγάλη ανάμειξη.

«Θα προτιμούσα να κερδίσω στο MotoGP από ότι σε έναν οκτάωρο αγώνα. Οι κατασκευαστές γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός είναι στις μοτοσυκλέτες δρόμου, έτσι το καταλαβαίνω απόλυτα και το υποστηρίζω απόλυτα