WSBK Donington Park – Race 2 – Τέλος στο σερί του Sykes από τον Rea

Η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki έφτασε και σήμερα στο 1-2, με τον Jonathan Rea να αφήνει στη 2η θέση τον Tom Sykes. Ο Rea μάλιστα έγινε ο πρώτος αναβάτης που νικά τον Sykes στο Donington Park, μετά από εννέα Σκέλη του WSBK στην εν λόγω πίστα. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Chaz Davies.

Χθες το μεσημέρι ο Rea αντιμετώπισε προβλήματα με τα ελαστικά του, καταλήγοντας μάλιστα σε πτώση λόγω αστοχίας υλικού στο πίσω ελαστικό της Pirelli. Σήμερα έπρεπε να εκκινήσει από τη 10η θέση, όμως ο Βορειοϊρλανδός είχε το μυαλό του μόνο σε ένα πράγμα· τη νίκη.

Μόλις στον δεύτερο γύρο του αγώνα ο Rea είχε αναλάβει ήδη τα ηνία της κούρσας, ξεμακραίνοντας σύντομα από τον Michael van der Mark που ακολουθούσε στην 2η θέση.

Ο Ολλανδός στη συνέχεια δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του ούτε την δεύτερη εργοστασιακή Kawasaki, με τον νικητή του χθεσινού αγώνα, Tom Sykes, να τίθεται σύντομα στο κατόπι του teammate του.

Οι δύο πράσινες μοτοσυκλέτες είχαν το δικό τους ρυθμό, με τον Sykes να θέλει να μειώσει τη διαφορά του από τον Rea και να κερδίσει και το Β’ Σκέλος του Donington Park.

Ο Βρετανός κατάφερε να φτάσει κάπως τον αντίπαλό του, όμως το πλεονέκτημα που είχε ο περσινός πρωταθλητής από τις αρχές του αγώνα ήταν αρκετό ώστε να τον φέρει στην 1η θέση του τερματισμού, με διαφορά 1.6sec από τον Sykes.

Με αυτόν τον τρόπο ο Rea έδωσε τέλος στο σερί των εννέα συνεχόμενων νικών του teammate του στην Βρετανική πίστα, ενώ παράλληλα έφτασε στην 8η φετινή νίκη του. Η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά πάντως βρίσκεται στους 55 βαθμούς, με τον Sykes να φεύγει κερδισμένος από την πατρίδα του.

Πιο πίσω ο Davies έκανε ακόμη ένα εντυπωσιακό comeback, κερδίζοντας την 3η θέση του βάθρου από τον van der Mark μόλις στον προτελευταίο γύρο. Ο Ουαλός αναβάτης χρειάστηκε να ανακάμψει αρκετές θέσεις, καθώς στα αρχικά στάδια του αγώνα είχε έξοδο, προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγκρουση με τους Haslam και Mercado.

Πίσω από τους Davies-van der Mark ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Alex Lowes, κάνοντας για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δύο τις Yamaha στην πρώτη πεντάδα της κατάταξης. Το χθεσινό του αποτέλεσμα ισοφάρισε ο Leon Camier με την MV Agusta, κερδίζοντας ακόμη μια δυνατή 6η θέση φέτος.

Τη δεκάδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Fores, Ramos, Dixon και de Rosa, με το Β’ Σκέλος του Donington Park να έχει αρκετές εγκαταλείψεις. Ο Haslam είχε πτώση μετά την επαφή του με τον Mercado, με τον Αργεντίνο να συνεχίζει κανονικά και να πέφτει μόνος του στη συνέχεια από την 6η θέση.

Πρόβλημα με την Ducati του αντιμετώπισε ο Melandri από την 4η θέση, ενώ στις πεσόντες προστέθηκαν και τα ονόματα των Laverty, Savadori και Torres.

Να σημειώσουμε ότι με τη νίκη του Rea η Kawasaki έφτασε τις 100 νίκες στο WSBK, χάρη κυρίως στην κυριαρχία της των τελευταίων ετών και της άκρως επιτυχημένης ZX-10R.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του Β’ Σκέλους:

Αποτελέσματα WSBK Donington Park Race 2 2017
Αποτελέσματα WSBK Donington Park Race 2 2017

Μπορείτε να θυμηθείτε το Α’ Σκέλος του WSBK Donigton Park εδώ.

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος εδώ.

Ο επόμενος αγώνας του WSBK θα πραγματοποιηθεί στο Misano της Ιταλίας, στις 16-18/6.