Concept – BMW Motorrad Link Electric Scooter

Η BMW τα τελευαία χρόνια είναι γεμάτη ιδέες. Ιδέες που τις περνά σε κάθε είδους δίτροχο, επιδεικνύοντας το επίπεδο της τεχνογνωσίας της. Αυτή τη φορά έχει ετοιμάσει ένα ακόμη πρωτοποριακό όχημα, το BMW Motorrad Link Electric Scooter.

«Το Concept BMW Motorrad Link Electric Scooter είναι μια νέα αντίληψη για την ανθρώπινη μετακίνηση. Συνδέει τον ψηφιακό με τον αναλογικό κόσμο και εστιάζει στον αναβάτη και τις ανάγκες των κινήσεών του,» αναφέρει ο Edgar Heinrich, ο επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW Motorrad.

«Με τον τρόπο που συνδέει την λειτουργικότητα και την ψηφιοποίηση, τα χρησιμοποιεί και τα δύο ως μέσο μεταφοράς αλλά και ως συσκευή επικοινωνίας. Για μένα, το BMW Motorrad Link Electric Scooter, με το διαχρονικό και λιτό στυλ του είναι κάτι παραπάνω από ένα concept – είναι ένα σύμβολο μιας νέας εποχής.»

Η βάση του νέου concept της BMW δεν έχει καμία σχέση με τα υπάρχοντα scooter της εταιρίας. Για την ακρίβεια, είναι πολύ διαφορετικό τόσο από το ηλκετρικό scooter των Βαυαρών, C Evolution, αλλά και το πιο ‘συμβατικό’ C 650.

Το χρώμα που έχει δώσει η Γερμανική εταιρία στο νέο της δημιούργημα ‘φωνάζει’ BMW, με την απόχρωση να ονομάζεται ‘Liquid Metal Titanium’. Σχεδιαστικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, δίνοντας μας την αίσθηση ότι το scooter έχει έρθει από μια άλλη εποχή, μελλοντική.

Η εντυπωσιακή σέλα του BMW Motorrad Link Electric Scooter
Μια σέλα από αυτές που δεν συνηθίζεις να βλέπεις σε οτιδήποτε δίτροχο

Ένα από τα highlight που μας έκαναν εντύπωση στο οπτικό κομμάτι της νέας BMW είναι η σέλα. Ναι, όλο το σχέδιο είναι ξεχωριστό, όμως η σέλα σε στυλ ‘σανίδας’ με το ρυθμιζόμενο μήκος δεν είναι κάτι που το συναντάς συνέχεια. Όσο για τον περίφημο αποθηκευτικό χώρο των scooter;

Υπάρχει, όμως δεν είναι εμφανής όταν βλέπεις τη μοτοσυκλέτα. Ένα panel κάτω από τη δεξιά πλευρά της σέλας ανοίγει και αποκαλύπτει το χώρο που μπορείς να βάζεις τα πράγματά σου. Έτσι ο παραδοσιακός ‘κουβάς’ δεν υπάρχει στα επόμενα σχέδια των Γερμανών.

Όπως μαρτυρά και το όνομα του concept, ο κινητήρας που χρησιμοποιείται είναι ηλεκτρικός και τροφοδοτείται από μια μπαταρία που βρίσκεται στο κάτω μέρος του scooter.

BMW Motorrad Link Electric Scooter
Σε διαφορετικό σημείο ο αποθηκευτικός χώρος, με τα πορτοκαλί καλώδια να ‘τραβούν’ το μάτι

Τα πορτοκαλί καλώδια γύρω από το ‘σώμα’ του BMW Motorrad Link Electric Scooter είναι εκεί για να μας δείχνουν το πως μεταφέρεται η δύναμη από την μπαταρία στον κινητήρα, με την απαραίτητη φυσικά χρωματική αντίθεση. Για τις δύσκολες στιγμές που οι ‘μανούβρες’ σε στενό περιβάλλον είναι δύσκολες, μην ανησυχείτε, υπάρχει και η όπισθεν.

Η ψηφιακή οθόνη είναι αφής και χρησιμοποιείται για την πλοήγηση αλλά και για να ακούς μουσική. Για τα υπόλοιπα όμως, τα πιο βασικά (ταχύτητα, πληροφορίες μπαταρίας), τα δεδομένα εμφανίζονται στον ανεμοθώρακα.

Το φουτουριστικό τιμόνι του BMW Motorrad Link Electric Scooter
Αρκετά φουτουριστικά το τιμόνι

Επιπρόσθετα, μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι μέσω κουμπιών που υπάρχουν στο τιμόνι, έτσι δεν θα χρειαστεί να το αφήσεις για να πατήσεις τα μικροσκοπικά κουμπάκια που υπάρχουν συνήθως στο κοντέρ.

Το νέο BMW Motorrad Link Electric Scooter έχει και το δικό του, ειδικό jacket. Αυτό που βλέπετε να φοράει ο αναβάτης στις φωτογραφίες είναι μέρος του όλου concept. Τα προστατευτικά στους ώμους και τους αγκώνες δεν λείπουν, ενώ οι άνθρωποι που το κατασκεύασαν αναφέρουν ότι είναι και αδιάβροχο.

Τέλος, το μικρό panel που φέρει στο δεξί μανίκι του διαθέτει έναν ανιχνευτή κίνησης, με τη βοήθεια του οποίου μπορείς να ανοίξεις το χώρο αποσκευών με ένα κούνημα του χεριού.

Μια ακόμη ιδέα από την BMW η οποία έρχεται να προστεθεί στα πολλά project που ετοιμάζουν οι Βαυαροί για το άμεσο μέλλον, με τους ανθρώπους της εταιρίας να δείχνουν έτοιμοι να φέρουν αναταραχή στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.