Video – Ο καλύτερος προσομοιωτής οδήγησης μοτοσυκλέτας!

Έχεις βαρεθεί να παίζεις παιχνίδια με μοτοσυκλέτες που – δυστυχώς – είναι όλα όμοια και σχετικά εύκολα; Να μην μπορείς να πλαγιάσεις αλλά να πρέπει να πατήσεις το πλήκτρο κατεύθυνσης για να στρίψει η ‘καλή σου’; Ε, λοιπόν, η Cruden έχει τη λύση, καθώς ο καλύτερος προσομοιωτής οδήγησης μοτοσυκλέτας είναι γεγονός!

Η Cruden από το 2005 ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα, κατασκευάζει δηλαδή επαγγελματικούς προσομοιωτές οδήγησης ώστε να μπορεί να μεταδώσει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στο χρήστη. Οι τεχνικοί της δουλεύουν σε μια πληθώρα μικρορυθμίσεως, ώστε ο προσομοιωτής τους να γίνει όσο το δυνατόν πιο ακριβής.

Πάντως η δουλειά τους δεν είναι εύκολη και αν υπολογίσουμε αυτό το γεγονός, το video μας δείχνει ότι τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας προσομοιωτής οδήγησης είναι πολύ διαφορετικός από έναν αντίστοιχο για αυτοκίνητα, καθώς οι κινήσεις του κορμιού είναι πολύ περισσότερες.

Όπως θα δείτε και στο video η Cruden έχει περάσει στο στάδιο της εικονικής πραγματικότητας, χρησιμοποιώντας HMD οθόνη που προσαρμόζεται στο κεφάλι του χρήστη για την οδήγηση. Μάλιστα και για να έχουν πιο ακριβή ήχο, έχουν καταγράψει ακουστικά δεδομένα από μοτοσυκλέτες, ώστε να συμβαδίζουν με την υπόλοιπη ‘πραγματικότητα’ του προσομοιωτή.

Εσείς τι λέτε; Πως σας φαίνεται η ιδέα; Εμείς πάντως θα θέλαμε να πάμε μια… ‘βόλτα’.