KTM 250 EXC TPI και 300 EXC TPI – Παρουσίασθηκαν οι δύο πρωτοποριακές δίχρονες!

Η KTM έμεινε πιστή στις αναγγελίες τις και παρουσίασε τις δύο ολοκαίνουργιες, δίχρονες, με ηλεκτρονικό ψεκασμό, enduro μοτοσυκλέτες της. Θα ονομάζονται 250 EXC TPI και 300 EXC TPI, ενώ είναι οι δύο πρώτες δίχρονες μοτοσυκλέτες παραγωγής που φέρουν ψεκασμό!

Τα δύο νέα μοντέλα της KTM χρησιμοποιούν το σύστημα Transfer Port Injection (TPI), το οποίο μέσω των δύο εγχυτήρων θα ψεκάζει απ’ ευθείας καύσιμο μέσα στη θυρίδα μεταφοράς.

 

Η KTM αναφέρει ότι λόγω αυτού του συστήματος οι 250 EXC TPI και 300 EXC TPI θα έχουν πολύ ομαλή μεταφορά της δύναμής τους στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και δραματική μείωση στην κατανάλωση καυσίμου – έναν τομέα στον οποίο πάντοτε πάσχιζαν οι δίχρονες μοτοσυκλέτες.

Τα δύο νέα μοντέλα των Αυστριακών θα φέρουν και ένα νέο σύστημα Διαχείρισης του Κινητήρα και της ECU, το οποίο χρησιμοποιεί αισθητήρες ώστε να αποφασίσει ποια είναι η τέλεια στιγμή για τον ψεκασμό του καυσίμου αλλά και της ανάφλεξης αυτού.

Οι 250 EXC TPI και 300 EXC TPI θα έχουν επίσης νέο κύλίνδρο, φιλτροκούτι, τρόμπα λαδιού, τεπόζιτο – ώστε να είναι συμβατό με την εφαρογή του ηλεκτρονικού ψεκασμού – και νέο πλαίσιο.

 

Ο Joachim Sauer, ο οποίος ασχολείται με την προώθηση των off-road προϊόντων της KTM, ανέφερε: «Είναι μια πολύ υπερήφανη στιγμή για εμάς να αποκαλύπτουμε τις πρώτες, εκτός δρόμου δίχρονες μοτοσυκλέτες παραγωγής, με ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου.

«Εμείς στην KTM, είμαστε δεσμευμένοι ώστε να εξελίσσουμε επαναστατική τεχνολογία και με τα μοντέλα 250 EXC TPI και 300 EXC TPI νιώθουμε ότι το παιχνίδι έχει αλλάξει και πάλι, καθώς αυτή είναι η παγκόσμια πρώτη.

«Ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια δίχρονη enduro μοτοσυκλέτα η οποία δεν θα ήταν τρομερά πολύπλοκη, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση μια μηχανής με καρμπυρατέρ, με όλα όμως τα πλεονεκτήματα του ηλεκτρονικού ψεκασμού

Εμείς να ελπίσουμε ότι θα δούμε αυτά τα δύο νέα μοντέλα και στην Κύπρο, τα οποία αναμένεται να χαρίσουν στους λάτρεις των δίχρονων μοτοσυκλετών αξέχαστες στιγμές.