Ryan Dungey – AMA SX & MX – Week 20

Τον καθυστερήσαμε μία εβδομάδα, όμως δεν γινόταν να τον ξαχάσουμε. Λίγο πριν την έναρξη του AMA Pro Motocross, ο Ryan Dungey γίνεται ο Αναβάτης της 20ης εβδομάδας του 2017.

Ο Dungey ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα AMA SX έχοντας το νούμερο ‘1’ στα number plate της KTM SX-F 450 του, καθώς είχε κερδίσει τον περσινό τίτλο της μεγάλης κατηγορίας. Το είχε κάνει και το 2015, όμως η νέα χρονιά έδειχνε εξ’ αρχής πολύ απαιτητική για τον 27χρονο αναβάτη.

Είχε να αντιμετωπίσει τους ταχύτατους Ken Roczen και Eli Tomac, με τον ένα εκ των δύο αντιπάλων του (Roczen) να κερδίζει τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς και να τραυματίζεται στη συνέχεια, χάνοντας το υπόλοιπο της σαιζόν.

Ο Tomac τότε ανέλαβε το ρόλο του μεγάλου αντιπάλου και τα κατάφερε καλά. Όχι όμως αρκετά καλά ώστε να κολλήσει τον άσσο στα δικά του number plate. Ο αναβάτης της Kawasaki νίκησε τις τριπλές φορές από αυτές του Dungey (9 έναντι 3), όμως η σταθερότητα του αναβάτη της KTM του έδωσε τον τίτλο.

Έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο που ήρθε μετά από πολύ προσπάθεια, μεγάλες μάχες και πολύ πίεση, καθώς ο Dungey γνώριζε φέτος ότι δεν ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην πίστα. Αυτό και μόνο κάνει ακόμη μεγαλύτερο το επίτευγμά του, λόγω του ότι ο αναβάτης από το Clermont δεν τα παράτησε ποτέ. Συνέχισε την προσπάθεια και κέρδισε.