Η KTM ετοιμάζει την E-Duke

Η KTM, μετά τις ηλεκτρικές off road μοτοσυκλέτες ‘Freeride E’ οι οποίες έρχονται σε τρία μοντέλα (ESX, ESM, EXC) ετοιμάζει και μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα δρόμου.

Από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν η καινούργια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα είναι βασισμένη στην 390 Duke. Η προσπάθεια της KTM είναι να προσαρμόσει την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και να την φέρει όσο γίνεται πιο κοντά στις συμβατικές μοτοσυκλέτες.

Το prototype της ηλεκτρικής EDuke μοτοσυκλέτας φαίνεται να διαθέτει συμπλέκτη ταχυτήτων, ενώ άλλες ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν είχαν, καθώς και το πίσω φρένο να βρίσκετε κανονικά για χρήση με το πόδι. Η  KTM φαίνεται να πιστεύει ότι αν ο αναβάτης την νοιώθει και την χειρίζεται όπως μια συνηθισμένη μοτοσυκλέτα, τότε ίσως η μετάβαση στην ηλεκτρική θα είναι πιο εύκολη.

Το βάρος αναμένεται να είναι γύρω στα 154 κιλά, λαμβάνοντας υπόψιν την κανονική 390 Duke, ενώ η αυτονομία αναμένεται να είναι γύρω στα 160 χλμ. συγκρίνοντας το μέγεθος της μπαταρίας με αυτήν της FreerideE. Φυσικά η EDuke, όπως και η κανονική 390 Duke,  προορίζεται για μοτοσυκλέτα πόλης.

Η τεχνολογία πάντως στις μπαταρίες δεν έχει προχωρήσει πάρα πολύ ώστε να μικρύνουν και να δώσουν μεγαλύτερή αυτονομία αλλά και λιγότερο χρόνο φόρτισης. Ας ελπίσουμε ότι η KTM, η οποία δείχνει ότι επενδύει στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, να έχει απάντηση σε αυτά τα προβλήματα.

Το πότε θα παρουσιαστεί και με ποια τιμή αυτό είναι άγνωστο.