MotoGP – Άλλαξε ο χαρακτήρας της KTM RC16 με τον νέο big-bang κινητήρα

Ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας της KTM άλλαξε σύμφωνα με τον Pol Espargaro, με τον Ισπανό να αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή του κινητήρα από screamer σε big-bang.

Έχοντας μείνει ώς το μοναδικό εργοστάσιο με κινητήρα screamer στην αρχή της χρονιάς, η KTM ακολούθησε το δρόμο των υπόλοιπων κατασκευαστών αγωνιζόμενη με κινητήρα big-bang για πρώτη φορά στη Jerez.

O Iσπανός – ο οποίος δοκίμασε για πρώτη φορά τον κινητήρα στο Le Mans λίγες μόνο ημέρες πριν το Ισπανικό GP – ανέφερε για τον νέο κινητήρα: «Παραπονιόμασταν για την επιτάχυνση, ειδικά στις δύο πρώτες ταχύτητες.

«Τώρα η μοτοσυκλέτα έχει καλή πρόσφυση, επειδή ο κινητήρας βοηθά τα ελαστικά σε αυτό και η καμπύλη δύναμης είναι και πάλι φυσιολογική.

«Δεν κλωτσάει σαν τρελή, όλα δίνουν καλή αίσθηση και το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε (τους άλλους) στην επιτάχυνση

Τη στιγμή που ο αναβάτης με το νούμερο ’44’ δεν κατάφερε να φέρει τη μοτοσυκλέτα του στον τερματισμό στον τελευταίο αγώνα, ο Bradley Smith κατάφερε να δώσει βαθμούς στην ομάδα του για δεύτερη φορά φέτος.

Ο Βρετανός έδωσε τη δική του οπτική σχετικά με την αναβαθμισμένη μοτοσυκλέτα του, μετά και από μερικούς γύρους που είχε τη δυνατότητα να οδηγήσει με τον Dani Pedrosa στο τεστ της Δευτέρας.

«Κατά τη γνώμη μου δεν υστερούμε σε ταχύτητα. Κάνουμε καλή πρόοδο από αυτή την άποψη. Έχουμε καλή επιτάχυνση και έχουμε μια μοτοσυκλέτα με καλό κράτημα στο πίσω μέρος.

«Νομίζω ότι είχα τον Dani πίσω μου, και ακόμη και αν είναι πίσω σου, μπορείς να καταλάβεις ποια είναι τα δυνατά τους σημεία καθώς μπορείς να ακούσεις τον ήχο του κινητήρα, όταν σε πλησιάζουν ή όταν ξεφεύγεις. Αυτό συμβαίνει και όταν ο νικητής του αγώνα σε ακολουθεί για δύο ή τρεις γύρους.»

Το δίδυμο της KTM δείχνει να κατανοεί ότι η RC16 χρειάζεται ακόμη δουλειά για να φτάσει τον ανταγωνισμό, με τον Pol Espargaro να δηλώνει ότι είναι έτοιμος να ‘θυσιάσει’ τα πρώτα Σαββατοκύριακα της χρονιάς προς όφελος της εξέλιξης της μοτοσυκλέτας.

«Δεν ‘παίζουμε’ για το πρωτάθλημα ούτε καν για την πρώτη δεκάδα αυτή τη στιγμή. Ακόμη και αν στο μέλλον χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε έναν νέο κινητήρα, αν πρέπει να εκκινήσουμε από το τέλος, δεν μας νοιάζει.

«Η KTM και η Red Bull κάνουν μεγάλη προσπάθεια ώστε να φέρουν αυτά τα νέα μέρη για εμάς. Αν εμείς, οι αναβάτες, πρέπει να κάνουμε κάποιες θυσίες για αυτό, θα τις κάνουμε