Απαγόρευση οδήγησης και κοινωνική εργασία σε αναβάτη που έτρεχε με 250 χλμ/ώρα

Οι υψηλές ταχύτητες απαγορεύονται σε όλες τις χώρες του κόσμου, όμως δεν τιμωρούνται (ή δεν ασχολούνται) όλοι το ίδιο. Στην Μεγάλη Βρετανία φαίνεται ότι οι αρμόδιοι δεν αφήνουν τα πράγματα στην ‘τύχη’ τους, με τις ποινές που αφορούν το παραπάνω αδίκημα να είναι αρκετά σοβαρές.

Ο Louis Rozier πραγματοποιούσε test ride με μια supersport Yamaha, επιταχύνοντας από στάση στα 160 χλμ/ώρα σε μόλις 5sec. Στη συνέχεια ο αναβάτης έφτασε ως και τα 250 χλμ/ώρα, με την ταχύτητά του να καταγράφεται από κινητή μονάδα μέτρησης που ήταν σταθμευμένη.

Το δικαστήριο ανέφερε στον Rozier ότι σε αυτές τις ταχύτητες ρισκάρει τη ζωή του, ενώ ο αναβάτης χρειάστηκε να παραδεχθεί ότι άξιζε τιμωρίας, για να γλυτώσει τη φυλάκιση. Ο ίδιος ανέφερε ότι η στέρηση της ελευθερίας του θα τον έκανε να χάσει τη δουλειά του, ενώ θα είχε και καταστροφικές συνέπειες για την οικογένειά του.

Τελικά ο Rozier τη ‘γλύτωσε’ με ποινή απαγόρευσης οδήγησης διάρκειας 20 μηνών αλλά και 200 ώρες κοινωνικής εργασίας (άνευ αποδοχών), καθώς παραδέχθηκε το λάθος του, δείχνοντας παράλληλα μετανιωμένος.

Εσείς τι πιστεύετε; Άξιζε τιμωρία αυτή η πράξη του αναβάτη; Θυμάστε εσείς κάποιο αντίστοιχο περιστατικό που να μην τιμωρήθηκε το ίδιο ή ακόμη και καθόλου; Πείτε μας τη γνώμη σας.