Πωλείται η Suzuki RGB500 του Barry Sheene!

Είσαι λάτρης των δίχρονων μοτοσυκλετών, λατρεύεις να βλέπεις video από Grand Prix της δεκαετίας του ’80 στο διαδίκτυο και ο ‘πάπιας’ Barry Sheene ήταν από τους αγαπημένους σου οδηγούς. Α! Και σου περισσεύουν σχεδόν 143,000€…

Τι κάνεις λοιπόν; Ή προσπαθείς να φτιάξεις μια δική σου δίχρονη μοτοσυκλέτα που να μπορεί να ταιριάξει με όλα τα παραπάνω στοιχεία, ή γίνεσαι μέρος της ιστορίας αγοράζοντας την Suzuki RGB500 MK8 του 1983 που πωλείται στο e-bay.

H μοτοσυκλέτα την οποία οδήγησε σε μερικά GP ο Barry Sheene και κέρδισε τον αγώνα του Macau πριν 34 χρόνια στα χέρια του Mick Grant, πωλείται ξανά. Η πρώτη φορά που είδαμε αυτό το συλλεκτικό κομμάτι να είναι διαθέσιμο ήταν πριν δύο χρόνια, με την τιμή της τότε να ξεπερνά τις 175,000€.

Πωλείται όπως είναι ‘επιπλομένη’

Αν τα λεφτά υπάρχουν και ενδιαφέρεσαι να την κάνεις δική σου πρέπει να ξέρεις ότι, οι εργοστασιακοί τροχοί των 16in και οι δαγκάνες των δύο εμβόλων έχουν αντικατασταθεί με ζάντες 17in και τετραπίστονες δαγκάνες. Όμως, το επιβλητικό νούμερο ‘7’ του Sheene παραμένει στα fairing της RGB500, κάνοντάς της διαχρονική και… επιβλητική.

Στα έξτρα πρέπει να υπολογίζεις πως υπάρχει και ‘κοστούμι’ με τα αυτοκόλλητα του Mick Grant, σε περίπτωση που θες να θυμηθείς εκείνη τη νίκη στο Macau χωρίς να ανοίξεις τον υπολογιστή.

Αν η ληστεία σου πέρασε από το μυαλό, ξέχασε το. Όσο και γρήγορη αν είναι, αμφιβάλλω αν θα βρεθεί κάποιος να την κάνει ‘καλά’. Μιλάμε για 500 ‘καπνιστά’ κυβικά και οδηγισιμότητα του κάποτε που μόνο λίγοι μπορούν να φέρουν εις πέρας. Δάνειο; Άσε το και αυτό, θα πληρώνεις μια ζωή για να ξεχρεώσεις, ΑΝ βρεθεί κάποιος να σε δανείσει.

Πρέπει να έχεις διαθέσιμα τα λεφτά και με 10% προκαταβολή μπορείς να την ‘κλειδώσεις’. Αν δεν τα έχεις μπορείς απλά να την κοιτάς και να ονειρεύεσαι…