MotoGP – Ο Rossi νιώθει γρήγορος αλλά τον προβληματίζουν οι Honda

Ο Valentino Rossi βρέθηκε στην 7η θέση των κατατακτήριων δοκιμών του Ισπανικού Grand Prix, με τον Ιταλό άσσο να αναφέρει πως οι Honda είναι ήδη δυνατές και ίσως αύριο παρουσιαστούν ακόμη δυνατότερες στον αγώνα.

Η εκκίνηση του αυριανού αγώνα θα βρει τον Rossi στην 3η σειρά του grid, δίπλα στο Jorge Lorenzo και Jonas Folger. Η ημέρα του αναβάτη της Yamaha δεν ήταν άσχημη όπως δήλωσε, όμως ο ίδιος περίμενε κάτι περισσότερο από το Q2.

«Σε γενικές γραμμές, η ημέρα δεν ήταν τόσο άσχημη. Βελτιώσαμε πολύ την αίσθηση της μοτοσυκλέτας. Το πρωί (του Σαββάτου) ήμουν αρκετά καλός. Τερμάτισα στους πρώτους πέντε. Αυτός ήταν ένας καλός στόχος για τις κατατακτήριες. Επίσης, ο ρυθμός μου δεν είναι φανταστικός, όμως είναι αρκετά καλός. Είμαι αρκετά γρήγορος.

«Δυστυχώς στις κατατακτήριες δεν ήμουν σε θέση να κάνω το σωστό γύρο, τον τέλειο γύρο. Δεν είμαι χαρούμενος επειδή πρέπει να εκκινήσω από την τρίτη σειρά, το οποίο είναι πιο δύσκολο. Η πρώτη πεντάδα, η οποία θεωρώ ότι ήταν εφικτή, σίγουρα θα ήταν καλύτερη για τον αγώνα.

«Τέλος πάντων, πρέπει ακόμη να δουλέψουμε, επειδή, ειδικά όταν πιέζω πολύ, δεν νιώθω άνετα, 100%. Ακόμη έχω κάποιο πρόβλημα στην είσοδο των στροφών. Έτσι θα είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε από σήμερα έως αύριο.

«Θα έχουμε ακόμη ένα ζέσταμα, ακόμη 20 λεπτά ώστε να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, να καταλάβουμε και να πάμε καλύτερα.

«Επίσης, πρέπει να δούμε τις συνθήκες αύριο. Φαίνεται ότι θα είναι πολύ ζεστά. Η επιλογή των ελαστικών θα είναι κρίσιμη. Φαίνεται ότι η σκληρότερη επιλογή είναι η καλύτερη για όλη τη διάρκεια του αγώνα, όμως, δυστυχώς για εμάς, δουλεύουν καλά στις Honda.

«Στις Yamaha έχουμε κάποια προβλήματα και δεν είναι αρκετά γρήγορα. Πρέπει να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις και να κάνουμε τη σωστή επιλογή ελαστικών και να δούμε τι θα συμβεί

O Valentino Rossi περίμενε να βρεθεί πιο ψηλά στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου

Ο Maverick Vinales τόνισε μετά το τέλος των δοκιμών ότι οι αριστερές στροφές τον δυσκολεύουν, με τον Rossi να συμφωνεί με τον teammate του αναφέροντας: «Και για μένα, οι αριστερές είναι πολύ δύσκολες. Όμως, η σκληρότερη επιλογή απλά δεν δουλεύει για τη μοτοσυκλέτα μας.

«Έχει συνέπεια, όμως δεν είναι αρκετά γρήγορη. Φαίνεται ότι με τις Honda μπορεί και είναι δυνατή. Πρέπει να κατανοήσουμε το μεσαίο και πιο εμπρός (ελαστικό) να χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα θα δυσκολευτούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη ρύθμιση

Τέλος, ο Rossi αναφέρθηκε και στις αυριανές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν στον αγώνα διάρκειας 27 γύρων, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Honda ήδη έκλεισε την ‘ψαλίδα’ που την χώριζε από τη Yamaha στα τρία πρώτα Grand Prix.

«Στα χαρτιά, αν κάνει πιο πολύ ζέστη, είναι και χειρότερα. Ανησυχούμε λίγο για την επίδοση των Honda, λόγω του τα τελευταία χρόνια στη Jerez, η Honda υπέφερε περισσότερο, ειδικά πέρυσι.

«Φέτος φαίνεται ότι έχουν καλύτερο ρυθμό· ο Pedrosa, o Marquez αλλά και ο Crutchlow. Έτσι ανησυχούμε λίγο, επειδή αυτό το Σαββατοκύριακο εν συγκρίσει με τους πρώτους αγώνες φαίνεται ότι έχουμε περισσότερους ‘μπελάδες’ σε σχέση με τις Honda, ειδικά σε σχέση με τους πρώτους δύο αγώνες, όπου η μοτοσυκλέτα μας ήταν καλύτερη.

«Έτσι, θα δούμε. Τέλος πάντων, πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε λίγο την αίσθηση και βλέπουμε