Moto3 Jerez – Race – Το χρωστούσε στον εαυτό του ο Canet

Σε έναν δραματικό τελευταίο γύρο ο Aron Canet κατάφερε κυριολεκτικά να ‘κλέψει’ την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Moto3, αφήνοντας τον Romano Fenati πίσω του με μια κίνηση της τελευταίας στιγμής. Το ‘all Honda’ βάθρο συμπλήρωσε ο Joan Mir.

Ο poleman Jorge Martin έστριψε 1ος στην πρώτη στροφή του αγώνα, με τον Fenati και τον Canet να τον ακολουθούν από κοντά. Στα μέσα του πρώτου γύρου όμως ο Fenati έκανε την επίθεση του παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, τη στιγμή που οι Antonelli-Suzuki ήταν οι αναβάτες που σημείωσαν τις πρώτες πτώσεις, πέφτοντας στο τέλος της μεγάλης ευθείας στην στροφή 6.

Ο Darryn Binder (αδερφός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Moto3 του 2016) εκανε την επίθεση του στον Fenati, πραγματοποιώντας την δίκη του προσπέραση για την 1η θέση ενώ παράλληλα έγραψε τον ταχύτερο χρονο του αγώνα.

Η έκτακτη συμμετοχή του Vicente Perez τελείωσε άδοξα, όταν ο Ισπανός της Reale Avintia Academy σημείωσε highside. Στο μεταξύ η πρωτοπορία είχει αλλάξει χέρια, με τον Ramirez να ηγείται ακολουθούμενος απο τους Binder, Mir, Fenati, Canet, DiGianantonio και Bulega, με τον Jorge Martin να έχει υποχωρήσει στην 8η θεση.

Στην τελευταία στροφή του έκτου γύρου ο Canet έκανε την επίθεση του από την 3η θέση θέλοντας να στρίψει πρώτος, όμως μία επαφή με τον Binder τον έριξε στην 9η. Παρόμοια επαφή είχαμε 15 γύρους πριν τον τέλος μεταξύ του Ramirez και του Fenati, όταν ο πρώτος έκανε την επίθεση του απο την 3η θέση.

Η στροφή ‘Jorge Lorenzo’ έδειξε πως θα είναι το σημείο που θα μας απασχολήσει περισσότερο απο όλες, καθώς σε αυτό το σημείο οι αναβάτες πραγματοποίησαν τις μεγαλύτερες επιθέσεις τους. Εκεί, δώδεκα γύρους πριν το τέλος, ο Fenati επιτέθηκε στον Binder, με τον Νοτιοαφρικανό να προσπαθεί να κρατήσει τη θέση του και να ακουμπάει την μοτοσυκλέτα του Ιταλού, σημειώνοντας πτώση. Το συμβάν δεν θεωρήθηκε κάτι παραπάνω απο αγωνιστικό, με την πολύ καλή προσπάθεια του Binder να τελειώνει άδοξα.

Ο Ramirez οδήγησε για αρκετή ώρα τον αγώνα μέχρι τη στιγμή που οι Fenati-Canet θέλησαν να περάσουν μπροστά, παίρνοντάς του τα ηνία της κούρσας. Ο Ramirez όμως έδειξε την αποφασιστικότητα του έχοντας απαντήσεις σε κάθε επίθεση, φτάνοντας ετσι πέντε γύρους πριν το τέλος έχοντας τους Canet, Ramirez, Fenati και Mir να τα δίνουν όλα για την κατάκτηση της νίκης.

Ενα μικρό λαθος έριξε τον Ramirez στην 4η θέση, όμως ο Ισπανός μπήκε εκ νέου στο παιχνίδι της νίκης τη στιγμή που οι Mir και Fenati άλλαζαν συνεχώς θέσεις στη μάχη της νίκης του τελευταίου γύρου. Αυτός όμως που δεν είχε πει την τελευταία του λέξη ηταν ο Aron Canet, που στην τελευταία στροφή του αγώνα πραγματοποίησε μια τρομερή κίνηση κλέβοντας την νίκη πραγματικά στο νήμα από τον Romano Fenati.

Ο Ισπανός αναβάτης της Estrella Galicia πήρε μια εκπληκτική πρώτη νίκη στην καριέρα του, την οποία χρωστούσε στον εαυτό του από τον προηγούμενο αγώνα στη πίστα του Austin στην οποια παρά τον τρομερό ρυθμό που είχε, σημείωσε πτώση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Joan Mir, ενώ ο Marcos Ramirez με την 4η θεση του δεν κατάφερε να σπάσει την αυτοκρατορία της Honda στην μικρή κατηγορία, η οποία είδε για άλλη μια φορά τρεις μοτοσυκλέτες τις στις θέσεις του βάθρου.

Ο Fabio DiGianantonio τερμάτισε στην 5η θεση, ακολουθούμενος απο τους αναβάτες της VR46, Migno και Bulega στη 6η και 7η θεση αντίστοιχα ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Bastianini, Martin και Juanfran Guevara.

Αναλυτικότερα η κατάταξη: