Moto2 Jerez – Race – Πρώτη νίκη για Marquez!

Ο αγώνας της Moto2 είδε τον Alex Marquez να κατακτά την πρώτη νίκη της καρίερας του στη μεσαία κατηγορία, τη στιγμή που ο Franco Morbidelli έχανε τον αγώνα εξ’ αιτίας ενός λάθους. Στο βάθρο ‘παρέα’ με τον Ισπανό βρέθηκαν οι Fransesco Bagnaia και Miguel Oliveira.

Ο Alex Marquez εκκίνησε για πρώτη φορά στην καριέρα του από την pole position και παρά την άμεση επίθεση του teammate του, Franco Morbidelli, κράτησε την πρωτοπορία του αγώνα.

Οι αναβάτες τις Estrella Galicia 0,0 έδειξαν από την αρχή τη δυναμική της μοτοσυκλέτας τους, καθώς μετά τους δύο πρώτους γύρους του αγώνα είχαν ήδη ‘χτίσει’ διαφορά της τάξεως των δύο δευτερολέπτων από τον 3ο Mattia Pasini.

Στην Στροφή 6 του τρίτου γύρου ο Simone Corsi στην προσπάθεια του να προσπεράσει τον Takaaki Nakagami έχασε το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του, παρασύροντας μαζί του τον Ιάπωνα αλλά και το Xavi Vierge. σε πτώση

Στο τέλος του ίδιου γύρου ο Morbidelli ‘έγραψε’ νέο ρεκόρ πίστας, ενώ ο αναβάτης της νεοφερμένης στην μεσαία κατηγορία Sky VR46 Team, Francesco Bagnaia πέρασε τον Pasini για την τελευταία θέση του βάθρου. Η 1η θέση άλλαξε για πρώτη φορά χέρια όταν με ένα μικρό λάθος του Marquez, ο Morbidelli τέθηκε επικεφαλής του αγώνα.

Αυτή η αλλαγή διήρκησε μόνο για δύο γύρους και ο λόγος ήταν η πρώτη φετινή πτώση σε αγώνα του Franco Morbidelli. Ο Ιταλός έκανε ένα σπάνιο λάθος χάνοντας το μπροστινό της μοτοσυκλέτας του, αφήνοντας έτσι τον teammate του να ηγείται με 4,4 δευτερόλεπτα από τον 2ο, στο δρόμο για την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Δέκα γύρους πριν το τέλος η μάχη για την 2η θέση είχε κορυφωθεί μεταξύ των Bagnaia και Pasini, ενώ από αυτήν θέλησε να επωφεληθεί και ο Miguel Oliviera που από την 4η θέση μείωνε συνεχώς την διαφορά του από το μπροστινό group.

Ο Sandro Cortese έγινε ακόμη ένας αναβάτης που σημείωσε πτώση, ενώ φτάνοντας στους τελευταίους γύρους ο Miguel Oliveira πραγματοποίησε την επίθεση του στον Pasini ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βάθρου.

Μετά την πτώση του Morbidelli το έργο του Alex Marquez έγινε σαφώς ευκολότερο και έτσι έπειτα από την πρώτη pole της καριέρας του στη Moto2, κατέκτησε και την πρώτη του νίκη. Όλα αυτά φυσικά στο τελειότερο μέρος για τον ίδιο, μπροστά στους συμπατριώτες του στην πίστα της Jerez.

Εκπληκτική η επίδοση και του Bagnaia που έδωσε το πρώτο βάθρο της VR46 στην μεσαία κατηγορία, ενώ το δεύτερο φετινό βάθρο του κατέκτησε με την 3η του θέση ο Miguel Oliveira με το πλαίσιο της KTM. Ο Mattia Pasini τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi είχε έναν αρκετά θετικό αγώνα με τον τερματισμό του στην 5η.

Στην πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Schrotter, Aegerter, Luthi, Hernandez και Axel Pons στις θέσεις 6,7,8,9 και 10 αντίστοιχα ενώ οι Baldassarri, Navarro, Syahrin, Cardus και Nagashima συμπλήρωσαν τις 15 βαθμολογούμενες θέσεις.

Αναλυτικότερα η κατάταξη: