Ducati Panigale R Cafe Racer – ‘The Blue Shark’

Η Ducati Panigale R είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο όμορφες μοτοσυκλέτες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Αν όμως νομίζετε ότι αυτό θα σταματούσε κάποιους από το να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό cafe-racer από αυτή τη βάση, κάνετε λάθος. Αυτό είναι το ‘Blue Shark’ project!

Η ‘Ιταλίδα’, αμέσως μόλις πέρασε την έξοδο της αντιπροσωπείας έπεσε στα χέρια του Andy Matter (CEO της εταιρίας Parts World), ο οποίος με τη βοήθεια της Ducati Zentralschweiz, της Schaub Metalworks αλλά και ολόκληρης της Akrapovic, αποφάσισε να κατασκευάσει το ταχύτερο αλλά και ένα από τα πιο όμορφα cafe-racer που έχουμε δει.

Περιμένατε ότι θα βρεθεί άνθρωπος να το σκεφτεί;

Το εγχείρημα του Matter ήταν δύσκολο καθώς ο κόσμος δεν αποδέχεται εύκολα την τροποποίηση μιας τόσο εξωτικής μοτοσυκλέτας. Όμως, έχοντας πολλούς συμμάχους σε αυτή του την προσπάθεια, θέλησε να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό. Κάτι που κατά τη δική μας γνώμη, τελικά έκανε πράξη.

Ο ‘Μπλέ Καρχαρίας’ είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν τόλμησαν να δημιουργήσουν ούτε διάσημοι βελτωτικοί οίκοι που ασχολούνται μόνο με Ducati.

«Σερφάροντας στο διαδίκτυο και πολλές άλλες πηγές, ανακάλυψα ότι κανείς δεν είχε τροποποιήσει ένα Panigale R σε cafe racer. Επιπρόσθετα, ακόμα και οι ειδικοί στις Ducati ήταν αμφίβολοι για το αν θα μπορούσε να επιτύχει ένα τέτοιο project. Είπαν, ‘Είναι ήδη η ομορφότερη sportsbike του κόσμου, μπορείς να την κάνεις μόνο χειρότερη!’» δήλωσε ένας περήφανος Matter σχετικά με το δημιούργημά του.

Και ήταν περήφανος γιατί ήξερε ότι πέτυχε κάτι που οι υπόλοιποι δεν τόλμησαν καν να δοκιμάσουν.

Μπορείτε να δείτε όλες τις μετατροπές που έχει δεχθεί το project ‘Blue Shark’ ώστε να φτάσει σε αυτή τη μορφή, μέσα από το εξαιρετικό κείμενο του Pipeburn.com.