MotoGP – Rossi – Δεν το περίμενα!

Ο Valentino Rossi τόνισε σε δηλώσεις του ότι ποτέ δεν περίμενε ότι θα φθάσει στον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα της χρονιάς, ηγούμενος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του MotoGP.

Παρ’ ότι τα χειμερινά τεστ προμήνυαν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον Ιταλό, εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο ίδιος έχει καταφέρει να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα όντας πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα.

Έπειτα από τρεις αγώνες και ενόψει του Grand Prix της Jerez, ο Rossi προηγείται του teammate του, Maverick Vinales, για έξι βαθμούς, τη στιγμή που η διαφορά του από τον Marc Marquez είναι στους 18.

«Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έρθω στη Jerez ως ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ξεκίνησε να λέει ο Ιταλός. «Είμαι πολύ χαρούμενος λόγω του ότι καταφέραμε να λύσουμε κάποια προβλήματα που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών και κάνουμε πραγματικά καλούς αγώνες.

Η πρώτη νίκη του Rossi για το 2016 ήρθε στην πίστα της Jerez

«Ακόμη έχουμε  να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα πολύ, αυτό είναι σίγουρο. Το Σαββατοκύριακο στη Jerez θα είναι πολύ σημαντικό. Αυτός είναι ο πρώτος Ευρωπαϊκός αγώνα και είναι μια πίστα την οποία πραγματικά απολαμβάνω.

«Βελτιωθήκαμε πολύ στο Austin σε σχέση με τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές και τώρα είναι σημαντικό να βελτιωθούμε ξανά στη Jerez.»

Τέλος, ο Rossi ανέφερε για τη μοτοσυκλέτα του 2017: «Καταλαβαίνουμε πως να δουλέψουμε με αυτή τη μοτοσυκλέτα και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε θέση να βρούμε αυτό που ψάχνουμε

Εμείς να θυμήσουμε ότι η πρώτη περσινή νίκη του αναβάτη της Yamaha είχε έρθει στην ίδια πίστα που θα πραγματοποιηθεί το Grand Prix αυτής της εβδομάδας, σε έναν αγώνα όπου ο ίδιος αλλά και ο teammate του, θα έχουν νέα γραφικά στις μοτοσυκλέτες τους.

Η Yamaha, θέλοντας να τονίσει τη μακρά συνεργασία της με την JXTG Nippon Oil & Energy (ENEOS), θα έχει πορτοκαλί καρίνες στις M1 της, προς τιμήν του χορηγού της. Το σχέδιο αναμένεται να δείχνει όπως αυτό που είχε ο Rossi στο περσινό Grand Prix της Μαλαισίας.