MotoGP – Επιστρέφει στη δράση ο Sylvain Guintoli

Ο Sylvain Guintoli θα επιστρέψει στη δράση του MotoGP, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης εμφάνισης μπροστά στους συμπατριώτες του στο Le Mans.

Το γαλλικό αστέρι κλήθηκε από την Suzuki για να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Alex Rins. Ο Rins έσπασε τον καρπό του στο Austin και θα αντικατασταθεί από τον δοκιμαστή της ομάδας Takuya Tsuda για τον αγώνα της Jerez, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής των WSBK, Guintoli, τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στο Βρετανικό πρωτάθλημα superbikes με την Suzuki και θα συμμετέχει με την Ιαπωνική ομάδα στις δοκιμές της Jerez που θα γίνουν την Τρίτη (μετά τον αγώνα) για να εξικοιωθεί με την πρωτότυπη GSX-RR.

«Κατ ‘αρχάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Suzuki που μου έδωσε αυτή τη φανταστική ευκαιρία», ξεκίνησε να λέει ο Guintoli. «Το να είσαι σε θέση να οδηγήσεις την GSX-RR, ένα από τα ταχύτερα αγωνιστικά στον κόσμο, είναι μια πολύ συναρπαστική προοπτική, πόσο μάλλον όταν αυτό θα γίνει στην πατρίδα μου μπροστά στους γάλλους οπαδούς μου.

«Το Grand Prix του Le Mans μου φέρνει πολλές δυνατές αναμνήσεις, με την καλύτερη βέβαια, να είναι όταν οδήγησα τον αγώνα MotoGP για λίγους γύρους το 2007.

«Πρόκειται να είναι μια πολύ δύσκολη πρόκληση, γνωρίζωντας πως πρέπει να προσαρμοστώ με τη πολύ ισχυρή πρωτότυπή μοτοσυκλέτα MotoGP και με τα ελαστικά της Michelin, αλλά ο κύριος στόχος μου είναι να απολαύσω την εμπειρία και να δώσω το 100% για την ομάδα Suzuki Ecstar.

Από τη θητεία του Γάλλου στο MotoGP

«Η δοκιμή την Τρίτη θα μας δώσει λίγο χρόνο για να προσαρμοστούμε και να αρχίσουμε να κατανοούμε αυτή την καταπληκτική μοτοσικλέτα. Τέλος, θέλω να ευχηθώ μια πολύ καλή ανάρρωση στον Alex

Ο Guintoli πέρασε πέντε σεζόν ως ιδιωτικός αναβάτης στην κατηγορία των 250cc, καταφέρνοντας να ανέβει μία φορά στο βάθρο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στο MotoGP το 2007 με την Tech 3 Yamaha και το 2008 με την Pramac Ducati, με μία 4η θέση ως καλύτερο τερματισμό, πριν μετακομίσει στο BSB και στη συνέχεια στο WorldSBK.

Ο διευθυντής της ομάδας Davide Brivio πρόσθεσε: «Για μας είναι μια καλή ευκαιρία να αντικαταστήσουμε τον Alex με τον Sylvain, ο οποίος είναι ένας αναβάτης με ισχυρή και σταθερή εμπειρία στον αγώνα, τόσο στο WSBK όσο και στο MotoGP.

«Είναι πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Superbike και ήδη αγωνίζεται για την Suzuki στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike, οπότε είναι ήδη μέλος της οικογένειας. Με αυτόν θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη της GSX-RR, προσπαθώντας να την βελτιώσουμε όλο και περισσότερο.

«Επίσης, κατά τη διάρκεια των αγώνων, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προετοιμάσουμε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πακέτο για τον Alex όταν επιστρέψει.

«Θέλω να δώσω ένα θερμό καλωσόρισμα στον Sylvain από την ομάδα μας και το μόνο που ζητάμε από αυτόν είναι να απολαύσει τον χρόνο του μαζί μας και να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτή την ευκαιρία. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να δώσουμε αυτό το μικρό δείγμα αγάπης στους γάλλους οπαδούς μας , οι οποίοι θα δουν έναν ακόμη Γάλλο στο grid του LeMans.»