Έρχεται νέα Honda CBR 600RR;

Η Yamaha παρουσίασε στα τέλη του 2016 μια νέα R6, η φημολογία γύρω από μια νέα Suzuki GSX-R600 όλο και εντείνεται… η Honda θα έμενε εκτός; Φυσικά και όχι. Νέα σχέδια αποκαλύπτουν ότι η Big ‘H’ ετοιμάζεται να συνδράμει στην αναγέννηση της κατηγορίας των supersport 600 με μια ολοκαίνουργια CBR.

Τα νέα σχέδια που κατατέθηκαν από τη Honda δείχνουν μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, ενώ πρέπει να πούμε ότι δεν μοιάζει σε τίποτα με τα σχέδια που κατατέθηκαν πριν λίγο καιρό σχετικά με τη νέα V4 των Ιαπώνων. Σε αυτό συνηγορούν πολλά στοιχεία, όπως για παράδειγμα ο κινητήρας, ο οποίος φαίνεται να έχει διάταξη εν σειρά.

Το σχέδιο μας δείχνει ότι πρόκειται για ένα νέο project της Honda και όχι για το V4 που είδαμε προηγουμένως

Ένα άλλο στοιχείο που μας παραπέμπει στην CBR 600 είναι ότι η εξάτμιση βρίσκεται κάτω από την ουρά, η οποία κοσμεί τις supersport μοτοσυκλέτες της Honda από το 2003. Φυσικά, το γεγονός ότι η νέα CBR 1000 παρουσιάσθηκε μόλις φέτος, αποκλείει το ενδεχόμενο τα σχέδια να μας δείχνουν μια νέα superbike.

Τι βλέπουμε όμως σε αυτά τα σχέδια; Αρχικά, ένα εντελώς νέο fairing, με μια επίσης νέα εισαγωγή ram-air στο ρύγχος της μοτοσυκλέτας. Οι Ιάπωνες δείχνουν ότι έχουν δώσει πολύ προσοχή εκεί, δείχνοντας με αναλυτικό σχέδιο το ‘μούτρο’ τη νέου project τους.

H ‘τυπική’ τα τελευταία χρόνια εσοχή στο κέντρο του ‘μούτρου’ της CBR φαίνεται ότι αποτελεί παρελθόν, μετακομίζοντας χαμηλότερα σε μια σχεδίαση πιο… motoGP.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι αγωνιστικές RC213V της Honda χρησιμοποιούν παρόμια σχεδίαση στο ram-air εδώ και τρία χρόνια, όταν η μοτοσυκλέτα του HRC έκανε την εμφάνισή της με μονοκόμματη εισαγωγή (αντικαθιστώντας τη διπλή των προηγούμενων ετών) το 2014.

Έτσι, η Honda ίσως θέλει να περάσει τα επόμενα χρόνια τεχνολογικές καινοτομίες (και όψη) στην supersport CBR της, όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν 14 χρόνια με την παρουσίαση της CBR 600RR. Θα επαναληφθεί η ιστορία; Ο καιρός θα δείξει.