Concept – KTM Unicycle

Τι είναι πάλι αυτό; Σίγουρα όχι κάτι περισσότερο από μια ιδέα των Αυστριακών για ένα μονόκυκλο (ναι καλά διαβάσατε) όχημα, ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης αντί του κλασσικού(;) Segway.

Υπεύθυνος της ιδέας είναι ο Αργεντίνος Ricardo Gutiérrez Bustos, ο οποίος είχε στο μυαλό του ένα όχημα με το οποίο θα πρέπει να διατηρείς την ισορροπία σου όπως με ένα Segway. Θα είναι λοιπόν ‘ότι πρέπει’ για τις (πολύ) κοντινές σου μετακινήσεις, αν βέβαια τα πηγαίνεις καλά με αυτού του είδους τα οχήματα.

Αν όχι, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για αρκετές δόσεις γέλιου αλλά και… μώλωπες, καθώς οποιοδήποτε τέτοιο όχημα χρειάζεται ειδική μεταχείριση για να μπορέσεις να κινηθείς.

Ο ίδιος ο σχεδιαστής του KTM Unicycle ανέφερε για το εικονικό του δημιούργημα: «Αν σκεφτήκατε ότι δείχνει σαν μια μοτοσυκλέτα κομμένη στα δύο, δεν θα πέφτατε πολύ μακριά! Το νέο KTM Unicycle είναι ένα ηλεκτροκίνητο, μονόκυκλο όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί την τρέχουσα γυροσκοπική τεχνολογία ώστε να παραμένει ισορροπημένο.»

Πάντως η αλήθεια είναι ότι με τη διαρκή αύξηση αυτού του είδους των οχημάτων πολλοί θα έμπαιναν στον πειρασμό να κατασκευάσουν κάτι αντίστοιχο, ενώ υποθέτουμε ότι ακόμη περισσότεροι θα ήταν αυτοί που θα το αγόραζαν, αν μάλιστα έφερε το όνομα μιας μεγάλης μοτοσυκλετιστικής φίρμας.

Φυσικά και το σταντ έχει επιφάνεια ώστε να μην γλυστράει στο έδαφος…

Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι το Unicycle της KTM αποτελεί το προϊόν της φαντασίας ενός από τους σχεδιαστές της.

Κάτι ακόμη που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι το πορτοκαλί σωληνωτό πλαίσιο(;), ο τροχός του ίδιου χρώματος αλλά και τα αυτοκόλλητα των Αυστριακών, δεν σε αφήνουν να αμφιβάλλεις και πολύ για την προέλευσή του…