Αντρέας Γεωργιάδης – Ο άνθρωπος που πούλησε το τρόπαιο που κέρδισε στο Isle Of Man για να κατασκευάσει μοτοσυκλέτες!

Και όχι οποιεσδήποτε μοτοσυκλέτες, αλλά δίτροχες με κινητήρες Ferrari. Ο ‘George the Greek’ (Αντρέας Γεωργιάδης), έχοντας στο βιογραφικό του ένα πρωτάθλημα στον Καναδά και έχοντας ανέβει στο βάθρο του πολύφημου Isle Of Man, ήθελε να ακολουθήσει το όνειρό του.

Το αγωνιστικό παρελθόν του ήταν γεμάτο ένδοξες στιγμές όμως όταν ο ίδιος κρέμασε τον αγωνιστικό του εξοπλισμό, αποφάσισε ότι ήθελε να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Εντελώς διαφορετικό. Ήθελε να ‘χωρέσει’ κινητήρες αυτοκινήτων σε μοτοσυκλέτες.

Ένα από τα πρώτα δημιουργήματα του Αντρέα Γερωργιάδη

Οι μετατροπές σε ήδη υπάρχοντες κινητήρες είχαν ξεκινήσει από πριν για τον ίδιο, όμως όταν ασχολήθηκε αποκλειστικά με την τροποποίηση κινητήρων, ο Γεωργιάδης δημιούργησε απίστευτα πράγματα.

Πράγματα που άλλοι θα σκέφτονταν ότι ‘δεν γίνονται’ ή ‘δεν αξίζουν την προσπάθεια’. Για τον Αντρέα άξιζε και έδωσε τα πάντα για να κάνει πράξη τα όνειρά του.

Πούλησε ακόμη και το τρόπαιο που κατέκτησε στο θρυλικό Isle Of Man για να μπορέσει να αγοράσει τον κινητήρα για το τρίτο του εγχείρημα, το οποίο χρειαζόταν έναν V8 κινητήρα μιας Ferrari 308, απόδοσης 250hp. Πριν από αυτό είχε προηγηθεί ένα άλλο project, που περιελάμβανε τοποθέτηση ενός κινητήρα V6 (πάλι από Ferrari), σε μια Honda CBX.

Οι δυσκολίες σε αυτές του τις προσπάθειες ήταν πολλές, όμως ο ίδιος δεν έδειχνε να πτοείται. Μετέτρεψε ακόμα και την κίνηση των εκκεντροφόρων της Ferrari από καδένες σε ιμάντες. Τοποθέτησε συμπλέκτη και κιβώτιο από Suzuki για τον πρώτο του κινητήρα. Και όλα αυτά, πάνω από 40 χρόνια πριν.

Τι εννοείς δεν χωράει;

Η συνέχεια τον βρήκε να ασχολείται και πάλι με έναν V6 κινητήρα – τον ίδιο με τον πρώτο – όμως είπε να πάει το πράγμα στο επόμενο επίπεδο τοποθετώντας υπερτροφοδότη. Τον έφτιαξε μόνος του και τον ονόμασε ‘Andreas’, δείχνοντας σε όλους ποιος τον κατασκέυασε.

Έπειτα θέλησε να ενώσει δύο εξακύλινδρους(!) κινητήρες από Honda CBX, δημιουργώντας ένα V12 κτήνος. Τι ετοιμάζει τώρα; Έναν κινητήρα H16 με τέσσερις(!) κινητήρες από Yamaha YZF600, θέλοντας να δημιουργήσει έναν κινητήρα 2.396cc!

Τα κατασκευαστικά κατορθώματα του Γεωργιάδη είναι κάτι παραπάνω από ‘πολλά’, αν εσείς όμως θέλετε να παρακολουθείτε τις κινήσεις του μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

Όσο για την αγωνιστική του καριέρα και τις δημιουργίες του στο χώρο θα επανέλθουμε με νέο άρθρο. Μείνετε συντονισμένοι!

Η CBX V12 είναι το πιο πρόσφατο (ολοκληρωμένο) δημιούργημά του