BMW Ιταλίας – Ένα από αυτά τα σχέδια θα φτάσει στην παραγωγή!

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο σχεδιασμού (IED) συνεργάστηκε με μια ομάδα Ιαπώνων σχεδιαστών, έχοντας ως βάση τη νέα G310R. Στόχος τους; Να κάνουν τη μοτοσυκλέτα των Βαυαρών πιο ελκυστική στο κοινό στο οποίο και απευθύνεται, αλλά να την ‘μεταμορφώσουν’ ώστε να ανοιχθεί και σε νέες αγορές.
Μια πιο ‘Adventure’ οπτική από την σχεδιαστική ομάδα

Το παραπάνω σκίτσο δείχνει μια εντελώς μεταμορφωμένη G310R, με το στοιχείο της ‘περιπέτειας’ να εισβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη σάρκα της μοτοσυκλέτας. Σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει το μοντέλο που κατασκεύασαν οι Γερμανοί για αυτό το σκοπό (G310GS), ενώ αν και έχει σύγχρονη μορφή, αποπνέει και κάτι το ρετρό, ειδικά στο εμπρός μέρος της.

Ένα κάπως φουτουριστικό μοντέλο. Ίσως τα μελλοντικά cafe racer να μοιάζουν κάπως έτσι

Σε αυτή την περίπτωση οι σχεδιαστές κατέληξαν σε ένα πιο ‘μονοκόμματο’ design αναφορικά με το πάνω μέρος της μοτοσυκλέτας, με την τελική μορφή να έχει μια σχεδιαστική γραμμή από το εμπρός μέρος ως και το πίσω. Από τα τρία σχέδια που ετοίμασε η σχεδιαστική ομάδα, αυτό είναι το πιο φουτουριστικό.

Μια πιο επιθετική σχεδίαση για την G310R, η οποία τείνει περισσότερο προς την κατηγορία supersport

Την βλέπεις και αναρωτιέσαι· είναι naked; όχι, έχει περισσότερα πλαστικά από ότι πρέπει. Είναι supersport; Ούτε, ούτε. Τείνει προς τα εκεί, όμως δεν υπάρχει ζελατίνα για να σκύψεις πίσω της. Τι είναι λοιπόν; Ότι και αν είναι, είναι η έκδοση που θυμίζει περισσότερο την εργοστασιακή μορφή της μοτοσυκλέτας και θα μπορούσε να είναι η εξέλιξή της.

Το θετικό του όλου project – εκτός της δημιουργίας νέων σχεδίων που δίνουν τροφή για σκέψη – είναι ότι η BMW Ιταλίας αναφέρει ότι ένα από αυτά τα σχέδια μπορεί να το δούμε να μπαίνει στη γραμμή παραγωγής.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Marketing της BMW Ιταλίας, Andrea Ferrari, δήλωσε: «Θέλουμε να αναπτύξουμε σε βάθος όλες τις πτυχές κάθε μοτοσυκλέτας και να φέρουμε την G310R από το IED στην πραγματικότητα.

«Μία πρόταση πρόκειται να επιλεγεί από την BMW και ένα πραγματικού μεγέθους μοντέλο (που θα είναι λειτουργικό) θα κατασκευαστεί πρωτού παρουσιασθεί στο κοινό στο επόμενο BMW Motorrad Days, το οποίο θα λάβει χώρα στο Garmisch-Partenkirchen.»

Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε ως τότε, αναμένοντας την επόμενη κίνηση των Βαυαρών. Μείνετε συντονισμένοι!