Moto2 Circuit Of The Americas – Race – Hat trick από τον Morbidelli

Ο Franco Morbidelli παρέμεινε ‘άπιαστος’ για τους αντιπάλους του για τρίτο συνεχόμενο Grand Prix, με τους Luthi και Nakagami να τον ακολουθούν στο βάθρο των νικητών. Στην 4η θέση έμεινε ο Marquez, ο οποίος δεν απέφυγε για άλλη μια φορά τα λάθη.

Την εκκίνηση πήρε ο Franco Morbidelli ο οποίος εκκινούσε από την pole position, με τον Stefano Manzi να κάνει πολύ κακό υπολογισμό στα φρένα της πρώτης στροφής, παρασύροντας τον Julian Simon εκτός αγώνα.

Λίγες στροφές μετά είχαμε ακόμη ένα περιστατικό στα φρένα της στροφής πριν τη μεγάλη ευθεία, με τέσσερις αναβάτες να τίθενται εκτός αγώνα. Ο Alex Marquez στο μεταξύ είχε περάσει στην πρωτοπορία του αγώνα, αφήνοντας τους Morbidelli, Pasini και Nakagami να τον ακολουθούν από κοντά.

Ο Ιταλός αναβάτης της Marc VDS Estrella Galicia 0,0 δεν άφηνε τον teammate του να ξεφύγει στην κορυφή, με την πίεση του να αποδίδει και τον Marquez να κάνει ένα στιγμιαίο λάθος 16 γύρους πριν το τέλος.

Αυτό επέτρεψε στον Morbidelli να αναλάβει τα ηνία του αγώνα, τη στιγμή που ο Marquez υποχωρούσε στην 4η θέση. Ο νικητής των δύο προηγούμενων δύο αγώνων μένοντας μόνος στην κορυφή άρχισε να σημειώνει ταχύτερους γύρους, με τον Mattia Pasini να πέφτει στη Στροφή 1, 13 γύρους πριν το τέλος.

Ο Morbidelli δεν έδειχνε διατεθειμένος να χαλαρώσει τον ρυθμό του, ενώ συνεχίζοντας την πίεση στη μοτοσυκλέτα του ήθελε να ξεμακρύνει περισσότερο από τους διώκτες του και κυρίως από τον Marquez, που πλέον είχε ανέβει στην 3η θέση.

Η πίεση όμως άρχισε να έρχεται από τον Tom Luthi λίγο μετά, με τον Ελβετό να μειώνει με γοργούς ρυθμούς τη μεταξύ τους διαφορά, λίγο πριν μπούμε στους τελευταίους 10 γύρους.

Για τους επόμενους γύρους ο ‘πεισματάρης’ Morbidelli προσπαθούσε να διατηρήσει τη διαφορά του με τον Luthi πάνω από το μισό δευτερόλεπτο, τη στιγμή που ο Nakagami πίεζε αφόρητα τον Marquez για την 3η θέση.

Ο Ιάπωνας κατάφερε να περάσει σύντομα τον αντίπαλο του μπαίνοντας σε τροχιά βάθρου, ενώ ο ‘Morbido’ στην κορυφή φαινόταν ότι απλά είχε χαλαρώσει το ρυθμό του για λίγο και 7 γύρους πριν το τέλος άρχισε να ‘χτίζει’ ξανά διαφορά.

Πιο πίσω είχαμε μια μάχη για την 5η θέση μεταξύ των Aegerter και Oliveira, με τον αναβάτη της KTM να μην είναι το ίδιο ανταγωνιστικός όπως στην Αργεντινή. Παρ’ όλα αυτά η μάχη που έδωσε για άλλη μια φορά έδειξε ότι η ομάδα των Αυστριακών βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Ο Morbidelli στην κορυφή παρέμεινε αλάνθαστος ως το τέλος, πραγματοποιώντας ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Moto2. Ο Ιταλός μάλιστα έγινε και ο πρώτος αναβάτης της μεσαίας κατηγορίας που κερδίζει τους τρεις πρώτους αγώνες της χρονιάς, μετά το 2001 και τον Daijiro Katoh που αυτή την εβδομάδα έκλεισε 14 χρόνια από τον άδικο χαμό του.

Πίσω του έμεινε ο Tom Luthi σε έναν σταθερό και χωρίς προβλήματα αγώνα, με τον Nakagami να πετυχαίνει το πρώτο του βάθρο στην Αμερικάνικη πίστα.

Ο Alex Marquez δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση την ημέρα των γενεθλίων του, με τον Aegerter να επικρατεί τελικά του Oliveira στη μάχη της 5ης θέσης. Τη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Corsi, Schrotter, Vierge και ο Luca Marini.

Αναλυτικότερα η κατάταξη: