Moto3 – Circuit Of The Americas – FP3&Q – Ο Canet κάνει ‘κουμάντο’ στο Texas

Οι πρωϊνές ελεύθερες δοκιμές είδαν τον Romano Fenati να ηγείται στους χρόνους, με τον Aron Canet να αντεπιτίθεται στις κατατακτήριες κατακτώντας τη δεύτερη pole position της καριέρας του. Πίσω του έμεινε ο νικητής των δύο πρώτων αγώνων, Joan Mir, με τον Fenati να ολοκληρώνει στην 3η θέση.

FP3: Οι πρωϊνές συνθήκες με τις οποίες η πίστα του Texas υποδέχθηκε τους αναβάτες της Moto3 ήταν παρόμοιες με τις χθεσινές, με τα επίπεδα υγρασίας να είναι αρκετά υψηλά (87%) και τη θερμοκρασία ασφάλτου στους 23°C.

Οι όχι και τόσο καλές συνθήκες δεν εμπόδισαν τον Romano Fenati να πάρει την 1η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα, σημειώνοντας χρόνο σχεδόν 0.5sec ταχύτερο από τον αντίστοιχο της πρώτης ημέρας.

O Jorge Martin κατάφερε να βελτιωθεί ακόμη 1sec στο FP3 (το έκανε και στο FP2 σε σχέση με το FP1), ανεβαίνοντας με αυτό τον τρόπο στη 2η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων.

Στην 3η θέση έμεινε ο χθεσινός πρωτοπόρος, Aron Canet, ο οποίος μαζί με τον Joan Mir και τον John McPhee ήταν οι μόνοι αναβάτες που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χθεσινούς τους χρόνους.

Ο Daryn Binder βελτιώθηκε εντυπωσιακά σε αυτή την περίοδο καταλαμβάνοντας παράλληλα την 4η θέση έως τώρα, αφήνοντας πίσω του το Ιταλικό τρίο των Enea Bastianini, Nicolo Bulega και Niccolo Antonelli. Την πρώτη δεκάδα συμπήρωσαν οι Guevara, Migno και Mir, με τον Kaito Toba να είναι ο ταχύτερος rookie του FP3 (13ος).

O Romano Fenati επικράτησε στις πρωϊνές FP3

Q: Η συννεφιά που υπήρχε το πρωί στις ελεύθερες δοκιμές παρέμεινε πάνα από τον ουρανό του Texas και το μεσημέρι, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σχεδόν απαράλλαχτες.

Ο Aron Canet θέλησε να δείξει από νωρίς ποιος ‘κάνει κουμάντο’ στην πίστα του Austin, με τον Ισπανό αναβάτη της Estrella Galicia 0,0 να έχει αντίπαλο μόνο το χρονόμετρο. Ο Canet βελτίωνε συνεχώς τους χρόνους του, ώσπου 7 λεπτά πριν το τέλος σημείωσε τον ταχύτερο γύρο που έχει σημειωθεί στην Αμερικάνικη πίστα με μοτοσυκλέτα της Moto3.

Το 2.14.644 του Ισπανού έμεινε στην κορυφή ως το τέλος, με τον Joan Mir να ολοκληρώνει στη 2η θέση, όντας όμως σχεδόν 1sec πιο αργός από τον αντίπαλό του! Στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και ο περσινός νικητής του αγώνα, Romano Fenati, με τους Nicolo Bulega, Jorge Martin και Fabio Di Giannantonio να ολοκληρώνουν τη δεύτερη σειρά του αυριανού grid.

Bastianini, Antonelli, McPhee και Bendsneyder ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα των κατατακτηρίων.

Αναλυικότερα το αυριανό grid: