MotoGP – Rossi – Έχω ανοικτούς λογαριασμούς

 Ο Valentino Rossi ανέφερε ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα στο Texas ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την Αμερικάνικη πίστα, εκεί όπου την ίδια περίοδο πέρυσι εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από πτώση.

Ο αγώνας του 2016 ήταν καταστροφικός για τον Ιταλό και για πολλούς ήταν και αυτός που τον έφερε να κυνηγά ένα δύσκολο πρωτάθλημα από πολύ νωρίς.

Φέτος όμως ο Rossi έχει ξεκινήσει τη χρονιά του με δύο βάθρα σε Κατάρ και Αργεντινή, δείχνοντας σε όλους πως ακόμη και στα 38 του χρόνια αποτελεί έναν από τους βασικούς διεκδικητές του Τίτλου.

Για τον ‘Γιατρό’, αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να μην χάσει πολύ χρόνο με το στήσιμο της M1 του, που είναι και αυτό που τον έχει δυσκολέψει ως τώρα στα δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα ως σήμερα. Ο Ιταλός τις δύο πρώτες ημέρες ταλαιπωρείται, ενώ την Κυριακή παρουσιάζεται εντελώς διαφορετικός, διεκδικώντας το βάθρο.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι στο Texas. Πραγματικά μου αρέσει το Austin. Οι πρώτοι δύο αγώνες της χρονιάς πήγαν καλά και ελπίζω να βελτιώσω την απόδοση των πρώτων ημερών στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

«Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε, όμως είμαι σίγουρος με τη μοτοσυκλέτα μου και την ομάδα μου. Το Austin είναι μια πολύ δύσκολη πίστα και λατρεύω να οδηγώ εδώ.

Στη συνέχεια o Rossi μίλησε και για τους ‘ανοιχτούς λογαριασμούς’ που έχει με την Αμερικάνικη πίστα, αναφέροντας ότι φέτος θέλει να κάνει έναν καλό αγώνα.

Ο Ιταλός άφησε ανοικτούς λογαριασμούς πέρυσι στο Texas, λόγω της πτώσης του

«Έχω ένα λογαριασμό να κανονίσω με αυτή την πίστα, επειδή πέρυσι, στο warm-up, έκανα ένα μεγάλο βήμα για έναν δυνατό αγώνα, όμως δυστυχώς έκανα λάθος. Φέτος, θέλω να προσπαθήσω να κάνω έναν καλό αγώνα. Μου αρέσει επίσης η ατμόσφαιρα στην Αμερικάνικη πίστα και πάντα έρχομαι σε αυτή την πίστα πολύ χαρούμενος.»

Μια νίκη οποιασδήποτε Yamaha αυτή την Κυριακή θα σημάνει τις 500 νίκες για την εταιρία στα Grand Prix, με τον Rossi να φθάνει σε αυτό το επίτευγμα 16 ολόκληρα χρόνια πριν, για λογαριασμό όμως της Honda. Θα μπορέσει άραγε ο Ιταλός να γράψει και πάλι ιστορία ή ο Vinales θα συνεχίσει τις νίκες, κάνοντας το ρεκόρ για το εργοστάσιο από την Iwata;

Η συνέχεια στις οθόνες μας αυτή την Κυριακή.