Honda και Yamaha ετοιμάζουν μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού με τρεις τροχούς

Οι δύο μεγαλύτερες Ιαπωνικές εταιρίες (Honda και Yamaha) παρουσίασαν σχέδια ευρεσιτεχνίας, τα οποία δείχνουν συστήματα διεύθυνσης με δύο τροχούς βασισμένα στα ήδη υπάρχοντα, δίτροχα μοντέλα τους. Μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις, τα συστήματα μπορούν να τεθούν υπό κλίση, όπως συμβαίνει και με μια δίτροχη μοτοσυκλέτα.

Η Yamaha έχει ήδη δοκιμάσει τις ιδέες της παρουσιάζοντας το scooter με το όνομα ‘Tricity’, ενώ έχει δοκιμάσει την τύχη της και με άλλα μοντέλα που δεν βρήκαν το δρόμο της παραγωγής, όπως το 01GEN, το 03GEN και το 03GEN-X.

Το μοντέλο όμως που έδειχνε ήδη από το 2015 πιο κοντά στα σημερινά σχέδια ήταν το MWT-9, ένα τρίτροχο concept που ήταν βασισμένο στο γνωστό μοντέλο παραγωγής, MT-09.

Για την ακρίβεια, τα σχέδια ευρεσιτεχνίας που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τo MWT-9 σχεδόν ολοκληρωμένο, ενώ υπάρχει και ακόμη μια παρόμοια τρίτροχη μοτοσυκλέτα η οποία προμηνύει πως θα υπάρχουν δύο εκδόσεις· μία με fairing και μία ‘γυμνή’.

Όσο για τη Honda, παρουσίασε τη δική της εκδοχή τρίτροχης μοτοσυκλέτας την ίδια ημέρα με τη Yamaha, με το μοντέλο που φιλοξένησε την ιδέα του κατασκευαστή του να είναι το NC750.

Το σχέδιο εφαρμοσμένο πάνω στη φιγούρα της Honda NC 750

Η Honda μάλιστα έχει παρουσιάσει ήδη ένα concept με τρεις τροχούς (Honda Neowing), όμως το υβρίδιο NC φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά στην παραγωγή.

Οι δύο μοτοσυκλέτες αν τελικά παρουσιαστούν θα αποτελέσουν την αρχή δύο διαφορετικών κατηγοριών για τις τρίτροχες μοτοσυκλέτες, καθώς η NC φέρει κινητήρα 750cc απόδοσης 54hp.

Η MWT-9 από την άλλη, διαθέτοντας τον κινητήρα της MT-09 αποδίδει 118hp, όμως η Honda ποντάρει για άλλη μια φορά στην ευκολία της μετακίνησης, χάρη στη μετάδοση DCT της NC 750.

Φυσικά το τι τελικά θα δούμε – αν δούμε – στους δρόμους μας μπορεί να διαφοροποιείται αρκετά, οπότε θα ήταν φρονιμότερο να περιμένουμε κάτι πιο ‘χειροπιαστό’ από τις δύο εταιρίες. Ως τότε κάντε υπομονή και μείνετε συντονισμένοι!