Δύο νέες εταιρίες ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών έρχονται από την Ινδία

Οι μοτοσυκλέτες που προέρχονται από την Ινδία πληθαίνουν. Το ίδιο και αυτές που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια για την κίνησή τους. Τώρα, δύο νέες εταιρίες κατασκευής ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών, ξεπηδούν από τη χώρα που προαναφέραμε.

Η Tork Motors και η Emflux Motors επενδύουν στο μέλλον το οποίο κατά πολλούς, είναι τα οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Οι δύο εταιρίες θα κάνουν αρχή στην εγχώρια αγορά, θέλοντας στη συνέχεια να επεκταθούν και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η Tork ετοιμάζει μια μοτοσυκλέτα με την ονομασία T6X, η οποία όμως απέχει αρκετά από το να την δούμε στη γραμμή της παραγωγής. Από την άλλη πλευρά, η Emflux με το μοντέλο της Model 1 φαίνεται πιο έτοιμη, δοκιμάζοντας τον ηλεκτροκίνητο κινητήρα της σε ένα πλαίσιο τύπου ‘trellis’ δανεισμένο από μια KTM RC390.

Μάλιστα οι άνθρωποι της Emflux αναφέρουν ότι στην έκθεση ‘India’s Auto Expo’ που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα παρουσιάσουν τη μοτοσυκλέτα τους στην τελική της μορφή, αυτή που θα πάρει και το δρόμο της παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα της Tork Motors

Τι πρέπει να περιμένουμε όμως από τα δύο νέα αυτά μοντέλα; Η Tork αναφέρει ότι η μοτοσυκλέτα της θα φθάνει στο 80% της φόρτισής της μέσα σε μία μόλις ώρα και ότι θα μπορεί να κινηθεί με άνεση με την αξιοπρεπή ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα.

Όσο για την αντίστοιχη της Emflux, οι άνθρωποί της τονίζουν ότι θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ σε μόλις 3.5sec, αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα της τάξεως των 170 χλμ/ώρα. Επιπρόσθετα η διάρκεια χρήσης θα κρατάει για περίπου 200 χλμ, ενώ θα φθάνει στο 80% της φόρτισής της σε λιγότερο από 35 λεπτά.

Η χώρα της Ινδίας επικροτεί τέτοιες κινήσεις και μέσω στου Υπουργείου Νέας και Ανανεώσιμης Ενέργειας προσφέρει γενναιόδωρες επιδοτήσεις σε τέτοιες προσπάθειες, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι η Tork και η Emflux είναι απλά οι δύο εταιρίες που ξεκινούν το ‘χωρό’ των νέων κατασκευών στην Ασιατική χώρα.