Παρουσίαση – Yamaha XSR900 Abarth

Η Yamaha την ονόμασε ως την πρώτη «Sport Heritage café racer special». Η XSR900 Abarth αποτελεί μια ειδική μοτοσυκλέτα, αφού είναι μια συνεργασία μεταξύ της Yamaha και της Ιταλικής σχεδιάστριας εταιρείας, Abarth. Είναι μια ρετρό Café Racer με σύγχρονες επιδόσεις και με χαρακτήρα από πιο παλιές εποχές.
Η νέα Yamaha XSR900 Abarth

Η Yamaha με την Abarth συνεργάζονται στο MotoGP, αλλά η XSR900 Abarth είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής από τις δύο εταιρείες. Μόνο 695 μοτοσυκλέτες έχουν κατασκευαστεί, που όπως αντιλαμβάνεστε είναι συλλεκτικές. Τώρα γιατί διάλεξαν να κατασκευάσουν 695 και όχι κάποιο άλλο νούμερο; Διότι το 695 είναι σημαντικός αριθμός για την Abarth, αφού υπάρχει το αυτοκίνητο Abarth 695 Biposto, όπως και το Abarth 695 Tributo.

 Για αυτούς που θα προλάβουν, υπάρχει και μια πινακίδα από αλουμίνιο τοποθετημένη στην πλευρά, με τον αριθμό παραγωγής της μοτοσυκλέτας που προσθέτει στην μοναδικότητα της αλλά και στην αξία της.

Μόνο για συλλέκτες: Πινακίδα με τον αριθμό παραγωγής της μοτοσυκλέτας

Φυσικά το ότι είναι συλλεκτική μοτοσυκλέτα δεν είναι ο μόνος λόγος για να την αποκτήσει κάποιος, αφού η XSR900 Abarth, είναι μια μοτοσυκλέτα που προσφέρει επίσης οδηγική απόλαυση και συγκινήσεις.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το πρώτο που προσέχεις είναι το χαμηλό τιμόνι, που σε συνδυασμό με την μονή σέλα από δέρμα suede που βρίσκεται σε ύψος 830mm, προσφέρει μια σπορ θέση οδήγησης, ώστε ο αναβάτης να σκύβει πάνω στο ρεζερβουάρ και να γίνεται ένα με την μοτοσυκλέτα.

Το φέρινγκ, το μπροστινό φτερό και το κάλυμμα της σέλας, έχουν κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, ώστε να κρατηθεί το βάρος στα 195 κιλά.

Χαμηλό τιμόνι για σπορ οδήγηση

Η αγωνιστική ταυτότητα τονίζεται με τα κόκκινα γραφικά, στο 14 λίτρων γκρίζο ρεζερβουάρ και το πίσω φωτιστικό σώμα, ενώ ο στρογγυλός προβολέας και ο πίνακας οργάνων, προσθέτουν στο ρετρό στυλ.

Ο κινητήρας είναι ο δοκιμασμένος τρικύλινδρος, υγρόψυκτος, εν σειρά 847cc και αποδίδει 114 ίππους στις 10000 στροφές, ενώ η ροπή είναι 8,9kgm (87,5 Nm), στις 8500 στροφές.

Στις αναρτήσεις μπροστά υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι με διαδρομή 137mm, ενώ πίσω υπάρχει ψαλίδι, ανάρτηση με μοχλικό και διαδρομή 130mm.

Στα φρένα μπροστά υπάρχει διπλό υδραυλικό δισκόφρενο 298mm, ενώ πίσω υδραυλικό μονό δισκόφρενο 245mm.

Η εξάτμιση είναι  Akrapovic με τα δυο τελικά και τους διπλούς φορητούς σιγαστήρες, να είναι φτιαγμένοι από τιτάνιο.

Η πολύ όμορφη διπλή απόληξη της εξάτμισης της Akrapovic

Από θέμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων υπάρχει ABS, Traction control με τρία επίπεδα παρέμβασης καθώς και απενεργοποίησης. Υπάρχει επίσης σύστημα συμπλέκτη Assist & Slipper.

Η Yamaha XSR900 Abarth, είναι μια ειδική μοτοσυκλέτα που δείχνει τι μπορεί να δημιουργήσει η συνεργασία της Yamaha με την Abarth. Μια μοτοσυκλέτα που φυσικά δεν θα αποφέρει κέρδος, αλλά θα μείνει στην ιστορία, αφού μόνο 695 έχουν κατασκευαστεί. Είναι αυτή η μοτοσυκλέτα άραγε ο πρόδρομος μιας συνεργασίας που θα μας δώσει και άλλα μοντέλα;

Yamaha XSR900 Abarth