MotoGP – Marquez – Υπάρχει πίεση, αλλά όχι όπως πέρυσι

Ο Marc Marquez τόνισε σε δηλώσεις του ότι η πίεση του 2016 ήταν μεγαλύτερη από ότι φέτος, παρ’ όλο που βρίσκεται ήδη πολύ πίσω στο πρωτάθλημα από τον πρωτοπόρο Maverick Vinales.

Ο αναβάτης του HRC – όπως είχε αναφέρει και σε παλαιότερες δηλώσεις του – ένιωθε τρομερή πίεση κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, η οποία με το τέλος αυτής εξασθένισε. Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική και ο Ισπανός μπορεί να είναι ήδη 37 βαθμούς πίσω από τον Vinales, όμως o ίδιος νιώθει πιο άνετα. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Ένιωθα περισσότερη πίεση πέρυσι. Φυσικά νιώθεις την πίεση να είναι εκεί, για να παλέψεις για το πρωτάθλημα. Και φαίνεται ότι και οι δύο αναβάτες της Yamaha, όχι μόνο ο Maverick, αλλά και ο Valentino που στις δοκιμές δεν είναι εκεί, όμως στον αγώνα και οι δύο αναβάτες της Yamaha είναι πραγματικά δυνατοί.

«Έχουν ένα πραγματικά καλό πακέτο, είναι πραγματικά σταθεροί και πρέπει να δουλέψουμε μαζί με τη Honda ώστε να προσπαθήσουμε να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο ώστε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας.»

Μπορεί ο Marquez να μη νιώθει πολύ πίεση, η πτώση του στην Αργεντινή όμως τον φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση

Η Honda προχώρησε σε αλλαγές στον κινητήρα της και το 2017, καθώς ο Marquez μπορεί να κέρδισε πέρυσι τον Τίτλο, εντούτοις όμως δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τον τρόπο που απέδιδε η μοτοσυκλέτα του κατά την επιτάχυνση.

Από ότι φαίνεται όμως τα προβλήματα της RC213V δεν έχουν εξαλειφθεί και οι αναβάτες της ομάδας δείχνουν ακόμη να δυσκολεύονται. Τώρα ο Marquez έχει ένα δύσκολο έργο μπροστά του, καθώς έπειτα από μόλις δύο αγώνες βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο σημείο που βρισκόταν την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όταν και έχασε τον Τίτλο για πρώτη φορά.

«Στην καριέρα σου έχεις πάντα καλές και δύσκολες καταστάσεις – δεν μου αρέσει να λέω ‘κακό’. Όμως σε αυτές τις στιγμές πρέπει να προσπαθήσεις να μαθαίνεις και να γίνεσαι καλύτερος. Δεν είμασταν τόσο καλοί στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς και κερδίσαμε.

«Αυτή τη χρονιά δεν ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, όμως έχει μείνει ακόμη αρκετά μεγάλη σεζόν. Πρέπει να μάθουμε τι κάναμε λάθος ώστε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα.

«Είμαι 8ος στο πρωτάθλημα, είμαι πίσω αυτή τη στιγμή. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι είμαστε σε καλό επίπεδο, επειδή πέσαμε στην Αργεντινή από την πρωτοπορία (του αγώνα). Ωστόσο προς το παρόν οι δύο Yamaha είναι πολύ δυνατές, ο Vinales και ο Valentino.»