MotoGP Lorenzo – Θα μπορούσα να μάχομαι με τον Bautista για την 4η θέση

Ο Jorge Lorenzo μίλησε για την καταστροφική Κυριακή που είχε στο GP της Αργεντινής, τονίζοντας παράλληλα ότι θα μπορούσε να βρεθεί στη μάχη της 4ης θέσης αν δεν είχε την πτώση στην πρώτη στροφή του αγώνα.

Ο Ισπανός αναβάτης δεν τα πήγε καλά στις κατατακτήριες και στήθηκε στη 16η θέση του grid της εκκίνησης. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων τον είδε να περνά αρκετούς αναβάτες, όμως μια επαφή με τον πίσω τροχό του Andrea Iannone στην Στροφή 1 τον έστειλε εκτός αγώνα.

Εκτός αγώνα είχε τεθεί και ένα χρόνο πριν στην ίδια πίστα και στην ίδια στροφή, αλλά με διαφορετικές συνθήκες, διαφορετική μοτοσυκλέτα και σίγουρα, διαφορετική δυναμική.

«Ευτυχώς είμαι ΟΚ,» ξεκίνησε να λέει ο Lorenzo. «Επειδή (αφού έπεσα) ο Baz παραλίγο να με ακουμπήσει και παραλίγο να περάσει από πάνω μου και ήμουν τυχερός σχετικά με αυτό, έτσι ήταν μια επικίνδυνη πτώση.

«Έτσι ήταν πριν πολύ καιρό, ίσως στην Αυστραλία το 2009 που δεν κατάφερα να περάσω την πρώτη στροφή της πίστας, έτσι είμαι πολύ απογοητευμένος.

«Απογοητευμένος, επειδή ήθελα περισσότερο από ποτέ να πάρω χιλιόμετρα και γύρους ώστε να συνεχίσω τη βελτίωση που κάναμε με τη θέση της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά και με τον τρόπο οδήγησης που χρησιμοποιείς περισσότερο το πίσω φρένο για να σταματήσεις τη μοτοσυκλέτα. Και στο γύρο προθέρμανσης ένιωθα πολύ, πολύ καλά.

«Έτσι (έκανα) μια καλή εκκίνηση, όμως στην πρώτη στροφή, αποφάσισα να πάω από την εσωτερική, υπήρχαν πολλές μοτοσυκλέτες εκεί, και με κάποιο τρόπο, βρήκα τον πίσω τροχό του Iannone πολύ νωρίς και τον ακούμπησε για πολύ λίγο και η μοτοσυκλέτα πήγε από την άλλη πλευρά και έπεσα.

Η στιγμή που έκρινε τον αγώνα του Lorenzo στην Αργεντινή

«Πολύ απογοητευμένος. Μια κακιά στιγμή, επειδή μένουν ακόμη δέκα, δώδεκα ημέρες πριν ανέβω ξανά στη μοτοσυκλέτα, και θα ήθελα να μπορώ αύριο. Είναι δύσκολο, τουλάχιστον όμως δεν είμαι τραυματισμένος και βρήκαμε έναν καλό τρόπο να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στο μέλλον.»

Στη συνέχεια ο Ισπανός μίλησε και για το που πιστεύει ότι θα έφτανε, αν συνέχιζε μέχρι τέλους τον αγώνα. Μια αλλαγή στη σέλα το Σάββατο αλλά και η γνωστή συνέπεια του, είναι τα στοιχεία που σύμφωνα με τον ίδιο θα τον έφερναν στη μάχη της πρώτης πεντάδας.

«Πιστεύω ότι ο Andrea (Dovizioso) είχε πολλά προβλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο και εγώ θα μπορούσα να βελτιώσω το ρυθμό μου στον αγώνα, έτσι πιθανών με μια καλή εκκίνηση και χωρίς προβλήματα στον πρώτο γύρο, θα μπορούσα να μάχομαι για την 4η, 5η, με το γκρουπ από πίσω.

«Πιστέυω ότι εκεί ήταν η θέση μου σήμερα, με τον ρυθμό που φαντάζομαι ότι θα μπορούσα να έχω. Κάθε φορά οδηγώ διαφορετικά, περισσότερο όπως χρειάζεται μια Ducati για να οδηγηθεί, χρησιμοποιώντας το πίσω φρένο για να σταματήσεις, βελτιώνομαι τόσο πολύ στο φρενάρισμα.

«Το ζέσταμα ήταν ΟΚ, ήμουν πολύ σταθερός, όχι ιδιαίτερα γρήγορος στον ένα γύρο, όμως πολύ σταθερός και ακόμη προσαρμόζομαι στη μοτοσυκλέτα. Περίμενα στον αγώνα να βελτιωθώ τρία δέκατα ή μισό δευτερόλεπτο. Όμως συνέβη αυτό και ο αγώνας μου τελείωσε.

«Ας πούμε ότι το πρωτάθλημά μου θα ξεκινήσει στο Austin. Ελπίζω. Επειδή στο Κατάρ ήταν καταστροφή, ήμουν τυχερός που τερμάτισα 11ος, λόγω των πολλών πτώσεων. Και εδώ ο αγώνας μου δεν υπήρχε. Έτσι στο Austin θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα