MotoGP Termas de Rio Hondo – Race – Τα είδαμε… όλα!

Ή σχεδόν όλα, καθώς το μόνο που έλειψε από το GP της Αργεντινής, ήταν η μάχη της νίκης που πήγε πανάξια στον Maverick Vinales. Στο βάθρο ανέβηκαν οι Rossi και Crutchlow, των οποίων η απόδοση – όπως και του Vinales – δεν περιγράφονται σε μία μόνο γραμμή.

Ο Κυριακάτικος αγώνας είδε τους αναβάτες να στήνονται στο grid, με τη συννεφιά να ‘παραμονεύει’ πάνω από τα κεφάλια τους. Εξ’ ου και οι θερμοκρασίες, οι οποίες την ώρα της εκκίνησης δεν ξεπερνούσαν τους 21°C στον άερα και τους 26°C στην άσφαλτο.

Η επιλογή της γόμας των ελαστικών θα έπαιζε το ρόλο της, με τις εργοστασιακές Yamaha των Vinales-Rossi να επιλέγουν τη μεσαία για εμπρός και πίσω, τη στιγμή που οι αναβάτες της Honda (Marquez, Pedrosa, Crutchlow) επέλεγαν την ίδια για πίσω αλλά τη σκληρή για μπροστά.

Και ξεκίνησαν, και έστριψαν την πρώτη στροφή, με τον Marquez να ηγείται και τον Crutchlow να τον ακολουθεί. O Lorenzo, σε ένα εφιαλτικό ξεκίνημα της χρονιάς, είχε επαφή – και πτώση – με τον Andrea Iannone, που στο μεταξύ είχε κάνει άκυρη εκκίνηση, βλέποντας στη συνέχεια πινακίδα για ποινή διέλευσης από τα pit.

Ο Rossi έφυγε καλά, τη στιγμή που η έκπληξη των κατατακτηρίων, Karel Abraham, έχανε συνεχώς θέσεις. Η αλήθεια είναι ότι ο Τσέχος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε στο παραμικρό τη 2η θέση που είχε στη σχάρα της εκκίνησης, καθώς ο αγώνας της Κυριακής δεν έχει πολλές φορές σχέση με αυτά που βλέπουμε το Σάββατο.

Άλλοι ακολουθούν την πορεία ανόδου (π.χ. Rossi), άλλοι την αντίθετη (π.χ. Abraham) και άλλοι μένουν σταθεροί. Πόσο μάλλον όταν οι κατατακτήριες γίνονται σε μικτές συνθήκες, όπως στην περίπτωση του Αργεντίνικου GP.

Στους πρώτους γύρους του αγώνα είδαμε την μανιασμένη επίθεση του Marquez στο… χρονόμετρο, σε μια προσπάθεια του Ισπανού να πάρει γρήγορα διαφορά από τους διώκτες του. Δεύτερο ενδιάμεσο κομμάτι του πρώτου γύρου και ο Ισπανός είχε ‘ρίξει’ 1sec στον 2ο! Ήδη!

Οι ταχύτεροι γύροι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον ώσπου έφτασε στον τέταρτο γύρο, εγκαταλείποντας τον αγώνα από πτώση στη δεύτερη στροφή. Μια πτώση που ήταν ακριβώς ίδια με αυτή που είχε στο FP1 της Παρασκευής, κλείνοντας τις υποχρεώσεις του στην πίστα της Αργεντινής με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τις ξεκίνησε.

Να σημειώσουμε ότι ο Marquez ως εκείνη τη στιγμή είχε αφήσει πίσω του τον Vinales σχεδόν 2.5sec πίσω του. Πάντως, ότι και αν ήθελε να κάνει ο Marc, το αποτέλεσμα είναι ότι ξεκινάει το 2017 περίπου όπως το 2015 (όταν και έχασε τον Τίτλο). Τότε είχε μια 5η θέση και μια εγκατάλειψη στους δύο πρώτους αγώνες, τώρα έχει μια 4η και μια εγκατάλειψη.

Στο Texas η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, καθώς βρίσκεται ήδη στο -37β στο βαθμολογικό πίνακα από τον πρωτοπόρο Vinales. Πολύ πίεση και είμαστε ακόμη στην αρχή.

Επιστρέφοντας στην ροή του αγώνα, είδαμε τον Zarco να είναι εξαιρετικός και να ανεβαίνει στην 6η θέση, μόλις στον πέμπτο γύρο του αγώνα και ενώ εκκινούσε 16ος! Ο Γάλλος έδειξε και πάλι τρομερά στοιχεία, μη διστάζοντας να μπει σε μάχες με τους ‘παλιούς’ και ‘εργοστασιακούς’ Pedrosa, Dovizioso και Petrucci, νικώντας τους όλους!

Ο Vinales πιο μπροστά άνοιγε αργά αλλά σταθερά την διαφορά του από τους Crutchlow-Rossi, ‘καρφωμένος’ σε ένα γυρολόγιο 0,1 με 0,2sec ταχύτερο από τους αντιπάλους του. Μεθοδικότητα, συνέπεια και πολύ ταχύτητα έδωσαν μια διαχειρίσιμη διαφορά στον Ισπανό, ο οποίος έκανε παραπάνω από μία φορά και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα.

Λίγο μετά τα μισά του αγώνα, υπήρχαν δύο ‘μέτωπα’ ανοιχτά στο GP της Αργεντινής. Από τη μία ο Rossi ήταν πια αποφασισμένος να περάσει τον Crutchlow και από την άλλη υπήρχε ένα γκρούπ έξι (!) αναβατών που έδινε φοβερές μάχες για την 4η θέση.

Το ίδιο γκρούπ άρχισε σταδιακά να ‘αδυνατίζει’, με τον Pedrosa να χάνει τον αγώνα με πτώση ολόϊδια με του Marquez, στη Στροφή 2 από μπροστινό. Λίγο μετά χάσαμε και τους Aleix Espargaro και Andrea Dovizioso, με τον Ισπανό να πέφτει και τον Ιταλό να βρίσκεται για μια ακόμη φορά στο έδαφος, χωρίς να φταίει!

Πραγματικά ο ‘DesmoDovi’ πρέπει να είναι ο πιο άτυχος αναβάτης των τελευταίων ετών, καθώς στο χθεσινό περιστατικό ανοίχτηκε λίγο για να μην χτυπήσει τον προπορευόμενο Petrucci, ο Aleix είδε την ευκαιρία, ‘βούτηξε’ στην εσωτερική με παραπάνω φόρα και έχασε το μπροστινό της RS-GP, παρασύροντας και τον Dovizioso στην πτώση.

Ο Ισπανός βέβαια του ζήτησε συγνώμη μετά, το αποτέλεσμα για τον Ιταλό όμως ήταν και φέτος το ίδιο στο GP της Αργεντινής. Κάποιος τον έριξε και το ‘ταμείο’ του ήταν 0 βαθμοί. Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε την (πολύ) μεγάλη ταχύτητα και σε αυτόν τον αγώνα από τον Espargaro και την Aprilia, ο οποίος μέχρι και λίγο πριν την πτώση του ‘γύριζε’ την πίστα στον ίδιο ρυθμό με τους Crutchlow και Rossi.

Επτά γύρους πριν το τέλος ο Rossi πέρασε τελικά μπροστά, με τον Crutchlow να μη δείχνει σημάδια ότι θα μείνει πιο πίσω. Ο Βρετανός ακολουθούσε στενά τον Ιταλό, ώσπου ο Rossi άρχισε τρεις γύρους μετά να χτίζει μια διαφορά ‘ανάσας’ και όχι ασφαλείας.

Ο τερματισμός βρήκε τον Vinales να πανηγυρίζει την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, ενώ είναι και η πρώτη φορά μετά το 1990 και τον Wayne Rainey που αναβάτης της Yamaha κερδίζει τους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς. Επίσης ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι οι έξι πρώτες νίκες των τριών κατηγοριών των Grand Prix έχουν πάει στους ίδιους αναβάτες!

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Maverick ο οποίος έκανε έναν φοβερό αγώνα, ενώ τώρα πηγαίνει στην Αμερική 14β από τον δεύτερο της βαθμολογίας… Valentino Rossi! Το αγωνιστικό παλμαρέ του Ιταλού είναι πολύ πλούσιο, όμως ο ίδιος αγωνίζεται ακόμη εμπλουτίζοντας το ακόμη περισσότερο στα 38 του χρόνια.

Χθες ο Vale εκκίνησε το 350ο GP της καριέρας του και το πανηγύρισε με την 2η θέση, μπροστά σε 61 χιλιάδες Αργεντίνους που είχαν κάνει τις κερκίδες… κίτρινες! Πολύ καλή εμφάνιση και από τον Crutchlow που κρατήθηκε εκεί ψηλά και έφτασε στο πρώτο του βάθρο μετά και τη νίκη του πέρυσι στο Phillip Island.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι Bautista και Zarco που τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 5, αμφότεροι με περσινές μοτοσυκλέτες. Γενικότερα μπορεί οι περισσότεροι που τερμάτισαν πίσω από το βάθρο να είχαν μοτοσυκλέτες του 2015 ή 2016, όμως οι δύο αυτοί κύριοι μάχονταν στα ίσια τους ‘εργοστασιακούς’ Dovizioso-Pedrosa, όταν εκείνοι ήταν ακόμη όρθιοι.

Ο Bautista είχε δείξει καλά στοιχεία από τις χειμερινές δοκιμές και περίμενα ότι θα τα πάει καλά, ο rookie Zarco όμως δείχνει ότι είναι ένας αναβάτης που θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον. Δεν είναι μόνο γρήγορος, είναι και μαχητικός και οδηγεί πολύ στρωτά. Το μέλλον θα δείξει τι μπορεί να κάνει ο Γάλλος.

Για το τέλος κρατήσαμε τους πρώτους βαθμούς της ομάδας της KTM, με τους Pol Espargaro και Bradley Smith να παίρνουν δύο και έναν βαθμό αντίστοιχα. Ίσως ακόμη οι Αυστριακοί να μην έχουν βρει την ταχύτητα που χρειάζονται, όμως το χθεσινό γεγονός ήταν αρκετό για να είναι ιστορικό για την πορτοκαλί ομάδα.

Τώρα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή δύο εβδομάδες για το GP του Texas, για να δούμε πως θα συνεχιστεί αυτό το σπουδαίο πρωτάθλημα που βλέπουμε στις οθόνες μας τις Κυριακές. Ίσως η συνέχεια να κρύβει και εκπλήξεις…

Αναλυτικότερα η κατάταξη: