Moto3 Termas de Rio Hondo – Race – Ρεσιτάλ Mir!

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας Moto3 μας χάρισε για μια ακόμη φορά πολλές συγκινήσεις, με τον Joan Mir να φθάνει στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, έχοντας μάλιστα εκκινήσει από την 16η θέση του grid. Στο βάθρο μαζί του οι McPhee και Martin.

O Jorge Martin έστριψε 1ος μετά από μια εκπληκτική εκκίνηση, ενώ ο νικητής του πρώτου αγώνα, Joan Mir, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ανέβηκε από την 16η θεση της εκκίνησης στην 9η. Στη μάχη των μπροστά υπήρχε συνεχής εναλλαγή της 1ης θέσης μεταξύ των Martin και McPhee, την στιγμή που Antonelli και Fenati είχαν μία επαφή η οποία βρέθηκε υπό καθεστώς εξέτασης των αγωνοδικών.

Ο Ιταλός αναβάτης της Red Bull KTM Ajo μετά απο πτώση σημείωσε την πρώτη εγκατάλειψη του αγώνα, κλείνοντας έτσι άλλο ενα κακό τριήμερο για τον ίδιο. Ένα οδηγικό λαθος έριξε τον Joan Mir στην 13η θέση, με τον Ισπανό όμως να μην πτοείται, καθώς με εναν εκπληκτικό ρυθμό έφτασε το ‘τρενάκι’ της νίκης των McPhee, Martin, Di Giannantonio , Oettl και Migno.

Ο αναβάτης της Leopard Racing θέλησε να δείξει πως η νίκη δυο εβδομάδες πριν δεν ήρθε τυχαία και έτσι με εντυπωσιακά προσπεράσματα πήρε τα ηνία του αγώνα της Αργεντινής, με τον poleman του αγώνα, John McPhee όμως να μην θέλει να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

Μετά από επαφή του εμπρός τροχού του Bulega με τον πίσω του Di Giannantonio, ο αναβάτης του Gresini τέθηκε εκτός αγώνα, χάνοντας την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Η μάχη για την νίκη συνεχίστηκε με τον McPhee της British Talent Team να κάνει δύσκολη τη ζωή του Mir, με τον Ισπανό 5 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας να κάνει λαθος το οποίο τον έριξε προσωρινά στην 4η θεση.

Ο Joan, γνώριζε πως είχε τον ρυθμό ώστε να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή του αγώνα, με τον Jorge Martin να πραγματοποιεί διπλό προσπέρασμα στους Oettl και Migno, θέλοντας να βάλει και τη δίκη του υποψηφιότητα στους τελευταίους γύρους για την νίκη.

Ο Mir ομως μετα τη νίκη του στον αγώνα του Qatar γνώριζε πολύ καλα τι έπρεπε να κάνει και έτσι μπήκε στον τελευταίο γύρο με προβάδισμα που δεν επέτρεπε στους αντιπάλους του να του πάρουν το slipstream στη μεγάλη ευθεία της πίστας του Termas de Rio Hondo.

McPhee και Martin επιτέθηκαν μέχρι το τέλους χωρίς όμως να κερδίσουν κάτι περισσότερο, με τον Joan Mir να κατακτά την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του. McPhee και Martin συμπλήρωσαν τις θέσεις 2 και 3, με τους αναβάτες του βάθρου να είναι οι ίδιοι και με την ίδια σειρά με αυτο του Κατάρ.

Η Honda έδειξε για ακόμη μια φορά τη μεγάλη φετινή της δυναμική στη μικρή κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, έχοντας και πάλι 3 μοτοσικλέτες στις 3 πρώτες θέσεις.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

Ακολουθεί ο αγώνας της κατηγορίας Moto2. Μείνετε συντονισμένοι!