Moto2 Termas de Rio Hondo – Race – Μεγάλη νίκη για Morbidelli, σπουδαίο βάθρο για Oliveira και KTM

Δραματικός ήταν ο σημερινός αγώνας της Moto2, με τους Morbidelli-Marquez να μάχονται για την 1η θέση και τον Oliveira να πλησιάζει στα τελευταία στάδια του αγώνα. Η νίκη πήγε για δεύτερη συνεχή φορά στον Ιταλό, o Alex Marquez κατέληξε στο έδαφος στον τελευταίο γύρο και ο Oliveira έφτασε σε μια σπουδαία 2η θέση για τον ίδιο αλλά και την KTM.

Ο Franco Morbidelli πήρε την εκκίνηση από τον Miguel Oliveira, ο οποίος μετά τις πρώτες στροφές του αγώνα έχασε ακόμη τρεις θέσεις απο τους Marquez, Luthi και Pasini. Δεν έλειψε η πτώση απο την πρώτη στροφή, με τον Nakagami να χάνει το μπροστινό της μοτοσυκλετας του, παρασέρνοντας μαζί του και τον Gardner, ενώ αμέσως μετά στην δεύτερη στροφή είχαμε επαφή μεταξύ των Quartararo και Pons.

Ο Mattia Pasini πραγματοποιήσε στη συνέχεια προσπέραση βάθρου στον Tom Luthi, με τον Ιταλό όμως να κάνει γρήγορα το λάθος σημειώνοντας πτώση. Μετά το πέρας των πρώτων γύρων η κατάσταση της πρώτης πεντάδας ήταν σταθερή και χωρίς μάχες, με τους αναβάτες της Estrella Galicia να προηγούνται και τους Oliveira, Luthi και Baldassari να ακολουθούν.

Μπαίνοντας στους δέκα τελευταίους γύρους ο Alex Marquez έδειχνε πως αυτή τη φορά η απόδοσή του δεν θα εξασθενήσει όπως συνηθίζεται να συμβαίνει μετά το μέσον του αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά του απο τον teammate του από το 1,3 στο 0,5, τη στιγμή που ο Danny Kent εγκαταλείπει και αυτός μετά από πτώση.

Η μάχη για την νίκη προς το τέλος του αγώνα φαινόταν πως θα είναι σφιχτή, αφού με την αναπάντεχα καλή απόδοση του Alex Marquez, η διαφορά του από τον ‘Morbido’ που προηγούταν σε όλον τον αγώνα βρισκόταν πια στα δυο δέκατα ενώ και ο Oliveira με την KTM του ακολουθούσε στο ένα δευτερόλεπτο.

Ο ‘μικρός’ Marquez έδειχνε πως σε αυτόν τον αγώνα είχε βρει την αυτοπεποίθηση που του έλειπε και τρεις γύρους πριν το τέλος έκανε τη κίνηση του προσπερνώντας τον Franco, κάτι που όμως κράτησε για δύο στροφές, με τον Ιταλό να απαντά και πάλι.

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο όλα έδειχναν πως θα είχαμε μάχη μέχρι το τέλος, αφού Marquez και Morbidelli έχοντας αρκετά γλιστρήματα ήθελαν να παλέψουν για τη νίκη μέχρι που ήρθε το μεγάλο λάθος. Η απειρία για τη μάχη της κορυφής χτύπησε ξανά τον Marquez, ο οποίος σημείωσε πτώση καταστρέφοντας στο τέλος έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του στη μεσαία κατηγορία.

Έτσι ο ‘Morbido’ κατέκτησε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του όντας ο πρώτος Ιταλός που καταφέρνει κάτι τέτοιο στη Moto2, ενώ ο κερδισμένος της πτώσης του Alex Marquez δεν είναι άλλος από τον Tomas Luthi ο οποίος ανέβηκε και πάλι στο βάθρο.

Για το τέλος κρατήσαμε την απόδοση του Πορτογάλου της Red Bull KTM Ajo Miguel Oliveira, ο οποίος με pole position, ταχύτερο γύρο του αγώνα και 2η στον τερματισμό φέρνει ήδη τις πρώτες επιτυχίες της νεοφερμένης KTM, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η Αυστριακή ομάδα θα μας απασχολήσει αρκετά στη μεσαία κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας.

Αναλυτικότερα η κατάταξη:

 

Ακολουθεί ο αγώνας της κατηγορίας MotoGP. Μείνετε συντονισμένοι!