Παρουσίαση – BMW S1000R Sport

Η κατηγορία των super – naked μοτοσυκλετών έχει γίνει πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Η KTM SuperDuke 1290, η Aprilia Tuono V4 1100, έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά. Η BMW όμως δεν σκέφτηκε να μείνει με σταυρωμένα χέρια, παρουσιάζοντας για το 2017 την S1000R Sport.

Η όψη της μοτοσυκλέτας παραμένει σχεδόν η ίδια – άλλωστε η S1000R ήταν πάντοτε και όμορφη και ξεχωριστή. Οι αναβαθμίσεις ξεκινούν από τον κινητήρα, με την νέα μοτοσυκλέτα των Βαυαρών να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 4.

Η νέα BMW S1000R Sport

Παρ’ όλα αυτά, η νέα S1000R Sport αποδίδει πέντε ίππους περισσότερους από την περσινή έκδοση, αν και συνήθως, όταν μια μοτοσυκλέτα χρειάζεται να συμμορφωθεί με περιορισμούς, χάνει ιπποδύναμη. Οι Γερμανοί ανακοινώνουν για το 2017 165hp για την μοτοσυκλέτα τους, μην κάνοντας όμως γνωστό το από που προήλθε αυτή η αύξηση.

Η εισαγωγή του αέρα έχει επανασχεδιασθεί για καλύτερη ροή αλλά και καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα, ξέρετε, αυτό το ωραίο που ρούφηγμα που ακούγεται κάθε φορά που ανοίγεις το γκάζι.

Οι άνθρωποι της BMW υπόσχονται ελαχιστοποίηση των κραδασμών στο τιμόνι, ενώ τοποθέτησαν και μια νέα εξάτμιση τιτανίου της Acrapovic, έτσι, για να σας γλυτώσουν από τα πρώτα έξοδα μετά την αγορά.

Όμορφη η εξάτμιση της Acrapovic, σε γλυτώνει από τα περιττά(;) έξοδα

Αλλαγές παρατηρούνται και στον τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία τελευταία χρόνια στις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες και δεν είναι άλλος από τα ηλεκτρονικά.

Για φέτος λοιπόν, η νέα S1000R Sport αποκτά Cornering ABS (ή ABS Pro όπως το αποκαλλούν οι Βαυαροί) και ένα quickshifter τόσο για τα ανεβάσματα όσο και για τα κατεβάσματα ως επιλογή. Τέρμα λοιπόν ο συμπλέκτης στις αλλαγές ταχυτήτων.

Θέμα επιλογής (και χρημάτων) είναι και οι αλουμινένιοι, σφυρίλατοι τροχοί της HP, οι οποίοι έρχονται να αφαιρέσουν ακόμη 2.3kg από το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας.

Και περνάμε στο πλαίσιο, το οποίο είναι και αυτό νέο για το 2017. Τα πάντα βελτιώθηκαν εξαιτίας του λένε οι Γερμανοί, αυξήθηκε η ακαμψία, η ευελιξία, μείωθηκε και το βάρος κατά τρία σχεδόν κιλά… Είχαν καλή ιδέα στο εργοστάσιο της BMW και από ότι λένε, κάνει διαφορά.

Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας με αυτές τις αλλαγές φθάνει τώρα τα 205kg, ένα νούμερο αρκετά καλό για την κατηγορία της. Και για να ολοκληρώσουμε με τις αλλαγές, να πούμε ότι και τα όργανα είναι νέα, προσφέροντας καλύτερη αναγνωσιμότητα στον αναβάτη.

Τα νέα όργανα της BMW S1000R Sport

Όσο για την τιμή της δεν υπάρχει ακόμη κάποια πληροφόρηση, όμως βάση της περσινής έκδοσης υπολογίζεται κοντά στις 13.000€.