Franco Morbidelli – Moto2 – Week 13 2017

Αυτή την εβδομάδα είχαμε έντονη αγωνιστική δραστηριότητα. MotoGP, Moto2, Moto3, AMA SX 450cc και 250cc… Όλα μας έδωσαν σπουδαίους υποψήφιους για αναβάτες της εβδομάδας. Η συντακτική ομάδα του bikerstime.com όμως επέλεξε τον Franco Morbidelli.

Ο 22χρονος Ιταλός φέρει ένα επίθετο που στο άκουσμά του σε παραπέμπει στην τεράστια μοτοσυκλετιστική κληρονομιά των μοτοσυκλετών Morbidelli, όμως οι δύο πλευρές δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ο Franco θέλει να γράψει το όνομά του στα βιβλία των αγώνων, ως ένας ξεχωριστός Morbidelli.

Τα δείγματα ταλέντου του ‘Morbido’ είχαν φανεί από το 2015, όταν στη δεύτερη του χρονιά στη μεσαία κατηγορία κατέκτησε το πρώτο του βάθρο, κάνοντας την Marc VDS Estrella Galicia 0,0 να του προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας για το 2016. Ο Franco άρπαξε την ευκαιρία κατακτώντας οκτώ βάθρα, ενώ ολοκλήρωσε τη χρονιά του στην 3η θέση.

Όμως κάτι του έλειπε. Η νίκη. Μια νίκη που είχε φτάσει κοντά πολλές φορές πέρυσι, όμως δεν είχε καταφέρει να τη γευτεί. Φέτος προετοιμάστηκε πολύ καλά μαζί με την υπόλοιπη ακαδημία του Valentino Rossi και στις χειμερινές δοκιμές έδειξε ότι μπορεί να στοχεύσει την πρώτη του νίκη και γιατί όχι, και το πρωτάθλημα.

Στο Κατάρ ήταν εξαιρετικός, κατέκτησε την πρώτη pole position της καριέρας του, αν και αυτή ήρθε βάση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων και όχι της κανονικής διαδικασίας λόγω του άσχημου καιρού. Όμως, στον αγώνα, διέλυσε τις όποιες αμφιβολίες.

Έχοντας κυριαρχίσει προηγουμένως και στο warm-up, ο Morbidelli έβαλε το κεφάλι κάτω στον αγώνα και έφτασε σε μια άνετη πρώτη νίκη, την πρώτη της καριέρας του στα Grand Prix. Με αυτή τη νίκη ο Ιταλός βρέθηκε και στο τιμόνι του πρωταθλήματος, αφήνοντας υποσχέσεις για μια σπουδαία χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση