MotoGP/2/3 Losail – WUP – Άλλαξε και πάλι ο καιρός, Marquez, Morbidelli και Mir στην κορυφή

Το warm-up και των τριών κατηγοριών ολοκληρώθηκε και το μόνο που μένει είναι οι αγώνες λίγο αργότερα. Marc Marquez, Franco Morbidelli και Joan Mir βρέθηκαν στην 1η θέση των κατηγοριών τους.

Moto3 – Πιο θαρραλέος από όλους ο Mir

Η εκκίνηση του warm -up της μικρής κατηγορίας δώθηκε σε μικτές συνθήκες, καθώς η βροχή που έπεσε το απόγευμα στην πίστα του Κατάρ άφησε αρκετά βρεγμένα σημεία. Στα πρώτα στάδια της εκτεταμένης διαδικασίας (λόγω της μη διεξαγωγής των χθεσινών δοκιμαστικών), οι αναβάτες δίσταζαν να τοποθετήσουν σλικ ελαστικά στις μοτοσυκλέτες τους.

Σε αρκετά σημεία της πίστας ακόμη και η αγωνιστική γραμμή ήταν βρεγμένη, με τη Στροφή 15 να αποτελεί τον μεγαλύτερο ‘πονοκέφαλο’ όλων. Παρ’ όλα αυτά, όταν οι αναβάτες άρχισαν να συνηθίζουν την κατάσταση της πίστας, οι χρόνοι βελτιώθηκαν σημαντικά, έμειναν όμως πολύ μακριά από τους ‘στεγνούς’ χρόνους της πρώτης ημέρας.

Το τέλος της διαδικασίας είδε τον Joan Mir να είναι ο ταχύτερος αναβάτης, με τον John McPhee να καταφέρνει να ‘σκαρφαλώσει’ την τελευταία στιγμή στη 2η θέση. Μια θέση πιο πίσω ολοκλήρωσε ο Norrodin, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Di Giannantonio και Bulega.

Moto2 – Κοντά στο χρόνο της pole o Morbidelli

Με τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του πάνω από την πίστα του Κατάρ, ξεκίνησε το warm-up της μεσαίας κατηγορίας. Η πίστα είχε σχεδόν στεγνώσει ολοκληρωτικά, με τους αναβάτες να κάνουν την εμφάνισή τους με τα μαλακά ελαστικά της Dunlop.

Οι χρόνοι ήταν καλοί ευθύς εξ’ αρχής, με τους αναβάτες να είναι σε θέση να πιέσουν πολύ περισσότερο από ότι οι αντίστοιχοι της Moto3 προηγουμένως. Γρήγοροι οι χρόνοι έπεσαν κάτω από το 2.01sec, με τον Franco Morbidelli να δείχνει τη δυναμική του περνώντας στην κορυφή δώδεκα λεπτά πριν το τέλος.

Ο Ιταλός κατάφερε να πλησιάσει το δικό του χρόνο που του έδωσε την pole position στο ένα δέκατο, σημειώνοντας 2.00.472. Στη 2η θέση ολοκλήρωσε ο Takaaki Nakagami με έναν γρήγορο γύρο στο τέλος, με τους Oliveira, Luthi και Baldassari να κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

MotoGP – Κορυφή και πτώση για Marquez

Η πίστα παρέμεινε στεγνή και κατά τη διάρκεια του warm-up του MotoGP, με τον ήλιο να ξεκινά την δύση του και τη νύχτα να πλησιάζει. Το χορό των ταχύτερων γύρων άνοιξε ο Jorge Lorenzo, δοκιμάζοντας το συνδυασμό μεσαίου εμπρός ελαστικού και μαλακού πίσω.

Στο μεταξύ οι Marquez και Smith έκαναν δοκιμές αλλαγής μοτοσυκλέτας για το ενδεχόμενο που ο αγώνας θα είναι flag-to-flag, με την πρώτη θέση της κατάταξης να αλλάζει συνεχώς χέρια. Πολύ δυνατός φάνηκε ο Alvaro Bautista, ο οποίος σημείωνε συνεχώς χρόνους μέσα στην πρώτη πεντάδα.

Δεκατρία λεπτά πριν το τέλος ο Marquez σημείωσε τον ταχύτερο γύρο της περιόδου, έχοντας στη Honda του σκληρό εμπρός ελαστικό και μεσαίο πίσω. Το 1.55.728 του Ισπανού παρέμεινε στην κορυφή των χρόνων ως και το τέλος της διαδικασίας, ενώ ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σημείωσε και μια ανώδυνη πτώση από μπροστινό στη Στροφή 14.

Πίσω του στην κατάταξη βρέθηκε ο Dovizioso, με τους Zarco, Aleix Espargaro και Alvaro Bautista να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκε ο Vinales, 9ος ήταν ο Lorenzo, με τους Rossi και Pedrosa να βρίσκονται πολύ πίσω (13ος και 14ος).

Αφήστε μια απάντηση