Moto3 Losail – Race – Από rookie στα φαβορί ο Mir!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε, με την Moto3 να ανοίγει παραδοσιακά τον ‘χορό’ των αγώνων. Την πρώτη νίκη της χρονιάς κατέκτησε ο Joan Mir, με τους John McPhee και Jorge Martin να τον συνοδεύουν στο βάθρο των νικητών.

Η πρώτη εκκίνηση της χρονιάς δώθηκε, με τον Jorge Martin να εκμεταλλεύεται την pole position στρίβοντας 1ος. Phillip Oettl, Joan Mir και οι δύο KTM των Antonelli και Bendsneyder στριμώχτηκαν για μια καλύτερη θέση, όντας στην 2η, 3η, 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Ο Mir κατάφερε γρήγορα να ανέβει στη 2η θέση, ξεκινώντας την πίεση στον Ισπανό πρωτοπόρο Martin. O περσινός rookie της χρονιάς σύντομα πέρασε και στην κορυφή, οδηγώντας την κούρσα της μικρής κατηγορίας. Φυσικά τίποτα δεν είχε ξεδιαλύνει μετά από τρεις γύρους, με τους αναβάτες να δημιουργούν ένα μεγάλο γκρουπ πρωτοπόρων.

Οι πρώτες θέσεις άλλαζαν συνεχώς χέρια, με τον Martin να διατηρεί την ψυχραιμία του και να ανακτά την 1η θέση. Την ίδια ψυχραιμία δεν είχε ο Alberto Arenas, που έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και το υπόλοιπο του αγώνα. Ο John McPhee με πολύ γρήγορους γύρους ανέβηκε από την 12η θέση στην 4η, δείχνοντας πως έχει το ρυθμό και για μια θέση στο βάθρο.

Στους δέκα τελευταίους γύρους τίποτα δεν είχε ξεκαθαρίσει αφού το γκρουπ που πάλευε για τη νίκη αποτελούνταν από 13 αναβάτες. Τη στιγμή που ο Romano Fenati έπαιρνε τη πρωτοπορία του αγώνα, ο Oettl έχανε το μπροστινό του παρασύροντας μαζί και τον Guevara σε πτώση.

Φθάνοντας στους πέντε τελευταίους γύρους φάνηκε πως η νίκη θα κατέληγε μεταξύ των Mir και McPhee. Ο Ισπανός και ο Σκωτσέζος έδειξαν στο τέλος πως αυτοί έχουν τον ρυθμό για τη νίκη, έχοντας στους δυο τελευταίους γύρους μια πολύ όμορφη μάχη.

Ο Mir όμως όπως απέδειξε, κρατούσε τον άσσο στο μανίκι του και με έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο πήρε τη καρό σημαία του πρώτου αγώνα της χρονιάς για την μικρή κατηγορία!

Είναι η δεύτερη νίκη στην καριέρα του νεαρού Ισπανού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά τον τίτλο του πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς που κέρδισε το 2016, στόχος για τη φετινή σεζόν δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Παγκόσμιο Τίτλο.

McPhee και Martin συμπλήρωσαν τις θέσεις του βάθρου, με τη Honda να έχει πέντε μοτοσυκλέτες στις πέντε πρώτες θέσεις.

Αναλυτικότερα η κατάταξη του αγώνα:

Αφήστε μια απάντηση