Moto2 Losail – Race – Τρόμαξε τον ανταγωνισμό ο ‘Morbido’!

Την πρώτη νίκη της χρονιάς για τη μεσαία κατηγορία κατέκτησε με άνεση ο Franco Morbidelli, με τους Tom Luthi και Takaaki Nakagami να τον ακολουθούν στο βάθρο. Εκπληκτικός ο Oliveira, λίγο έλειψε να ανέβει στο βάθρο.

Με μία επιβλητική νίκη ο Franco Morbidelli ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο το 2017! Μετά την ακύρωση των κατατακτήριων του Σαββάτου, τα συνδυασμένα αποτελέσματα των ελεύθερων δοκιμών έφεραν σε παράταξη 1-2 τις μοτοσυκλέτες της Estrella Galicia 0,0 Marc VDS στη σχάρα εκκίνησης, με τον Tom Luthi να ολοκληρώνει την πρώτη σειρά.

Με μία πολύ καλή εκκίνηση ο Ελβετός πέρασε τον μικρό Marquez για τη 2η θέση έχοντας στο στόχαστρο τον πολύ δυνατό Franco Morbidelli. Πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος είχαμε τριπλή πτώση με πρωταγωνιστές τους Gardner, Pasini και Shyarin.

Ο περσινός νικητής στον αγώνα του Κατάρ, Luthi, έφθασε τον Morbidelli και πήρε τα ηνία από τον Ιταλό για τους πρώτους γύρους του αγώνα, κάτι που όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο ‘Morbido’ θέλησε να δείξει από την αρχή τη δύναμή του παίρνοντας ξανά την πρωτοπορία, τη στιγμή που ο Miguel Oliveira από την 5η θέση έγραφε συνεχώς ταχύτερους χρόνους θέλοντας να μπει στο παιχνίδι των τεσσάρων πρώτων θέσεων που συμπλήρωνε και ο Nakagami.

Ο Alex Marquez έχασε την τελευταία θέση του βάθρου μετά την προσπέραση του Takaaki Nakagami, ενώ την ίδια κίνηση έκανε και ο Πορτογάλος της Red Bull KTM Ajo, επιβεβαιώνοντας την καλή του παρουσία στις χειμερινές δοκιμές.

Φθάνοντας στους τελευταίους γύρους ο Morbidelli έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση της νίκης αφού είχε φτιάξει διαφορά άνω των τριών δευτερολέπτων από τον Luthi. Η μάχη όμως για την 3η θέση του βάθρου δεν είχε λήξει, με τον Miguel Oliveira να πραγματοποιεί τις τελευταίες του επιθέσεις στον Nakagami.

Ο Ιάπωνας όμως της Idemitsu Honda δεν λύγισε προσθέτοντας ένα ακόμη βάθρο – το 11ο – στο ενεργητικό του. Ο Franco Morbidelli κατέκτησε μία άνετη νίκη στη πίστα του Losail η οποία είναι και η πρώτη της καριέρας του και σίγουρα με τον ρυθμό που είχε, δεν θα είναι η τελευταία της φετινής σεζόν.

Ο Tom Luthi βλέποντας πως δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Ιταλό, αρκέστηκε σε μία ασφαλή 2η θέση. Στις θετικές εμφανίσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν αυτή του νέου πλαισίου της KTM, αλλά και η 7η θέση του rookie της μεσαίας κατηγορίας, Fabio Quartararo.

Αφήστε μια απάντηση