Παρουσίαση – Kawasaki Z1000R

Οι ‘Ninja’ της Kawasaki, μετά την αποκάλυψη της ‘RR’ έκδοσης για την ZX-10, απόφάσισαν να προσθέσουν ένα ‘R’ και στη γυμνή Z1000 τους, κάνοντάς την πιο ποθητή από ποτέ.

Η μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων έχει ως βάση της την ‘απλή’ έκδοση της Z1000, με κάποιες όμως σημαντικές προσθήκες. Προτού όμως δούμε ποιες είναι αυτές, πρέπει να πούμε ότι η έκδοση ‘R’ του 2017 είναι σύμφωνη με τους περιορισμούς Euro4, χωρίς όμως απώλειες στην ιπποδύναμη ή την ροπή της.

Η νέα Z1000R είναι η πιο εντυπωσιακή Z των τελευταίων ετών

Χρωματικά, η Z1000R θυμίζει κάτι από H2, καθώς η μαύρη σάρκα της με τα πράσινα σιρίτια στους τροχούς και το ‘κοστούμι’ της, παραπέμπουν στον αρχηγό των ‘Ninja’. Στις ουσιώδεις αλλαγές όμως, φρένα και αναρτήσεις περνούν σε νέο επίπεδο, με την προσθήκη επώνυμων μερών της Brembo και της Öhlins.

Ξεκινώντας από τα φρένα, οι Brembo M50 monoblock δαγκάνες κάνουν την εμφάνισή τους, παρέα με ένα σετ πλευστών δίσκων 310mm, της ίδιας εταιρίας. Για βέλτιστη απόδοση και συνοχή, διατίθενται και ένα σετ ανοξείδωτων, μεταλλικών σωληνώσεων για την τροφοδοσία των δαγκανών με υγρά.

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε και αυτή η φωτό το αποδεικνύει

Το πηρούνι της μοτοσυκλέτας παραμένει το ίδιο, όμως οι ρυθμίσεις του έχουν αλλάξει ώστε να ταιριάζουν με το πίσω αμορτισέρ της Öhlins, το πλήρως ρυθμιζόμενο S46DR1S. Όπως και να το κάνουμε, ο ‘Σουηδικός χρυσός’ προσθέτει αυτό το ‘κάτι παραπάνω’ σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα.

Η ECU έχει επαναρυθμιστεί ώστε να προσφέρει πιο ομαλή μεταφορά της δύναμης, ενώ στα όργανα έχει προστεθεί μια ψηφιακή ένδειξη ταχύτητας και ένα λαμπάκι για την ιδανική αλλαγή ταχύτητας, σε γρήγορη οδήγηση.

Προσοχή στην λεπτομέρεια, πολύ όμορφο το νέο tank pad με το λογότυπο ‘Z’

Φυσικά η βασική έκδοση της Z1000 θα συνεχίσει να διατίθεται και για φέτος, με τις μόνες αλλαγές να παρατηρούνται στα χρώματα.

 

Αφήστε μια απάντηση