Concept – Honda Z125 ‘Monkey’

Πριν μερικές ημέρες είδαμε την παρουσίαση της επετειακής έκδοσης του Honda Z50 ‘Monkey’, η Ιαπωνική εταιρία θέλει όμως να πάει και ένα βήμα παραπέρα, σχεδιάζοντας το λανσάρισμα ενός μεγαλύτερου ‘μπόμπου’.

Αρχικά είδαμε κάποια σχέδια που μαρτυρούσαν την κινητικότητα στο Ιαπωνικό εργοστάσιο, ενώ λίγο καιρό αργότερα τα σχέδια έγιναν απτά αποτελέσματα, με τη Honda να παρουσιάζει στην έκθεση της Bangkok το νέο της concept.

Το νέο Honda Z125 ‘Monkey’ Concept

Η Honda μπήκε στην διαδικασία της δημιουργίας του νέου ‘μπόμπου’ μετά την επιτυχία που γνώρισε το μικρό ‘μοτοσυκλετάκι’, Honda MSX 125. Και για να είμαστε ειλικρινείς, τέτοιου είδους μικρές μοτοσυκλέτες χρειάζονται, καθώς όλα πλέον έχουν την τάση να αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό. Από κυβισμό και ιπποδύναμη, μέχρι συνολικό όγκο.

Ο νέος ‘μπόμπος’ λοιπόν θα είναι ένα MSX μεταμφιεσμένο σε ‘μπόμπο’, καθώς τα περισσότερα μέρη της νέας μικρής μοτοσυκλέτας της Honda προέρχονται από το MSX. Τι εννοούμε; Ο αερόψυκτος κινητήρας των 124.9cc, με τις δύο βαλβίδες στην κεφαλή και τους 9.65hp/7.000σαλ, έρχεται αυτούσιος από το υπάρχων μοντέλο των Ιαπώνων.

Το ίδιο συμβαίνει και με το πλαίσιο, τους τροχούς, τα φρένα (τα οποία είναι δισκόφρενα τόσο για το εμπρός όσο και για το πίσω μέρος) αλλά και το μπροστινό σύστημα, το οποίο παρακαλώ θα είναι ένα αντεστραμμένο πηρούνι. Διόλου άσχημα για την επανεμφάνιση του ‘Z’.

Η εμφάνιση όμως, παρ’ όλες τις αλλαγές, έπρεπε να θυμίζει τον ‘παππού’ του, το Z50. Για αυτό σχεδιάστηκε ένα νέο υποπλαίσιο, στο οποίο εδράζουν οι διπλές αναρτήσεις που αντικαθιστούν τη μονή του MSX. Επίσης, με αυτό τον τρόπο ο ‘μπόμπος’ θα παραμείνει και μονόσελος, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί του.

Νέος ‘μπόμπος’ αρκετά γοητευτικός και με ρετρό εμφάνιση

Η ‘γραμμή’ του Z50 περνάει και στο ψαλίδι του νέου Z125, διαθέτοντας στρογγυλούς σωλήνες και όχι τετράγωνους όπως στο MSX. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η απόληξη της εξάτμισης, με το νέο ‘μπόμπο’ να διατηρεί το τελικό τύπου ‘scrambler’, όπως και το Z50.

Η όψη θυμίζει έντονα το αγαπημένο ‘μοτοσυκλετάκι’ του παρελθόντος, όμως, όπως και όλα τα υπόλοιπα, θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι είχε το Z50. Επίσης, δεν θα υπάρχει το πτυσσόμενο τιμόνι – σήμα κατατεθέν του παλιού μοντέλου.

Τέλος, το βάρος αναμένεται – όπως και στο MSX – κοντά στα 100kg, ενώ η τιμή του ευχόμαστε να μην ξεπεράσει κατά πολύ τις 3.000€.

Αφήστε μια απάντηση