Concept – Vespa Elettrica

Στην τελευταία έκθεση του Μιλάνου η Vespa παρουσίασε το πρώτο της scooter που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια, διατηρώντας το στυλ και τη φινέτσα των βενζινοκίνητων συγγενών της.

Η Ιταλική φίρμα, βλέποντας τη διαρκή ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων αλλά και με μια πιο προσωπική ‘ματιά’ στο μέλλον, αποκάλυψε την ιδέα της για μια πιο ‘οικολογική’ Vespa.

Μια Vespa που θα μπορεί να βοηθήσει την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη, χωρίς – όπως λένε οι άνθρωποί της – να μολύνει το περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εταιρία, το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων σε μεγάλα αστικά κέντρα, με την συνέχιση της χρήσης των βενζινοκίνητων κινητήρων να κάνει τη διαβίωση μας αδύνατη.

Η νέα Elettrica είναι μια αυθεντική Vespa

Όσο αφορά την εκκίνηση της παραγωγής της νέας Vespa Elettrica, οι Ιταλοί αναφέρουν πως αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2017, αν όμως όλα πάνε καλά με τον προγραμματισμό παραγωγής της.

Χωρίς να αναφέρουν τεχνικά χαρακτηριστικά ή ποια υπολογίζεται να είναι η τιμή της, στην Piaggio αναφέρουν ότι το νέο τους scooter θα είναι πιστό στις αξίες και τη ‘συνταγή’ της γνήσιας Vespa, που έκανε τις ‘Σφήκες’ τόσο επιτυχημένες και διάσημες.

Η πρώτη ματιά πάντως αφήνει μια όμορφη αίσθηση μιας κλασσικής Vespa, η οποία τονίζεται από τις γαλάζιες ‘οικολογικές’ γραμμές που συμπληρώνουν το στυλ και την εμφάνισή της.

Αφήστε μια απάντηση