Barry Sheene – 500cc – Week 12 2017

Ένας αναβάτης χαρισματικός, απλός, καθημερινός και λίγο(;) τρελός, απεβίωσε πριν από 14 χρόνια αφήνοντας μια τεράστια κληρονομιά πίσω του. Το BikersTime τον θυμάται και τον ανακηρρύσσει αναβάτη της εβδομάδας, για την μεγάλη προσφορά του ως ένας εμβληματικός αναβάτης.

Ο Βρετανός Barry Sheene συμμετείχε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας για 14 χρόνια, εκκίνησε 102 αγώνες αγώνες κερδίζοντας τους 23, πετυχαίνοντας παράλληλα και 52 συνολικά βάθρα. Κατέκτησε και 3 σπουδαίους Τίτλους, έναν στη Formula 750cc και δύο στα 500cc.

Αν όμως νομίζετε ότι τα εξαιρετικά του στατιστικά ήταν αυτά που τον καθιέρωσαν σαν αναβάτη, δεν έχετε δίκιο. Ο Sheene καθιερώθηκε κυρίως για το χιούμορ του, τη απλότητά του, τα – πολλά – σπασμένα κόκκαλά του από τις πτώσεις, αλλά και το εντελώς αντίθετο πρότυπο των επαγγελματιών αθλητών που βλέπουμε σήμερα.

Ο Barry, ήξερε ότι είχε αγώνα την Κυριακή, κάτι που όμως δεν τον απέτρεπε από να πίνει και να καπνίζει μανιωδώς, ακόμη και στη σχάρα της εκκίνησης. Διασκέδαζε και ζούσε τη ζωή του όπως ήθελε, μακριά από πρότυπα.

Τον Ιούλιο του 2002 διαγνώστηκε με καρκίνο και απεβίωσε έναν χρόνο αργότερα, αφήνοντάς μας με τη θύμισή του ως ένας από τους πιο συμπαθητικούς και γρήγορους αναβάτες που έχουν περάσει ποτέ από τις πίστες.

Αφήστε μια απάντηση