Δεν ξέρουν αν θα συνεχίσουν με το νέο fairing στην Ducati

Η χθεσινοβραδινή χρονομετρημένη διαδικασία είδε την Ducati να παρουσιάζει ένα νέο, επαναστατικό fairing για τη μοτοσυκλέτα της, με τους Ιταλούς όμως να παρουσιάζονται αβέβαιοι για την εξακολούθηση της χρήσης του.

Με τις περισσότερες εργοστασιακές ομάδες να έχουν δείξει τις προτάσεις τους σχετικά με τα νέα αεροδυναμικά σχήματα των μοτοσυκλετών τους, όλα τα φώτα είχαν συγκεντρωθεί γύρω από τα box της Ducati, καθώς ήταν και αυτή που είχε χάσει περισσότερο από την απώλεια των πτερυγίων.

Οι Ιταλοί ήταν σίγουρο πως ετοίμαζαν κάτι το επαναστατικό και το έδειξαν κάτω από το νυχτερινό ουρανό της Doha δίνοντας στον Andrea Dovizioso τη δυνατότητα να το δοκιμάσει.

Ο Ιταλός – που την Παρασκευή κυριάρχισε στους χρόνους – έδωσε τις πρώτες του εντυπώσεις για το νέο fairing αναφέροντας:

«Η αίσθηση είναι καλή. Πιστεύω ότι οι μηχανικοί μας δούλεψαν πολύ καλά, επειδή ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν κάθετη δύναμη με τους νέους κανονισμούς.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Ακόμη δεν είναι σίγουρα αν θα το χρησιμοποιήσουμε, όμως ήταν ωραία που ένιωσα την επίδραση (του).»

Η σημαντική δήλωση όμως ήρθε από το στόμα του Dovizioso λίγο μετά, όταν απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου για την διαφορά που έκανε το νέο fairing στη Desmosedici GP17.

«Όπως και με τα πτερύγια πέρυσι, περισσότερη σταθερότητα και κάθετη δύναμη. Είσαι σε θέση να επιταχύνεις περισσότερο. Όμως υπάρχουν θετικά και αρνητικά.

Αυτή η αναφορά του αναβάτη της Ducati σημαίνει ότι οι τεχνικοί της Ducati έδωσαν πίσω στη μοτοσυκλέτα τους τα πλεονεκτήματα των πτερυγίων, αν και δεν είμαστε σε θέση να πούμε σε πιο βαθμό το κατάφεραν.

Συγκριτικά πάντως και σύμφωνα με τις δηλώσεις των αναβατών, ο Dovizioso φάνηκε να βρίσκει το νέο fairing πιο κοντά σε σχέση με το περσινό, από ότι για παράδειγμα ο Rossi με την δοκιμή του αντίστοιχου της M1. Ο Ιταλός είχε δηλώσει τότε ότι το νέο fairing «δεν κάνει και μεγάλη διαφορά».

Στη συνέχεια ο Dovizioso μίλησε και για την 13η του θέση στην κατάταξη, μετά την πρωτιά της πρώτης ημέρας.

«Είμαι αρκετά χαρούμενος, όχι χαρούμενος όπως χθες. Σίγουρα, οι χρόνοι στο τέλος δεν έδειχναν την πραγματικότητα.

«Σήμερα βρήκαμε τελείως διαφορετικές συνθήκες, βρήκαμε πολύ άσχημο κράτημα και πολύ αέρα όταν ξεκινήσαμε. Ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστείς την μοτοσυκλέτα.

«Όμως είμαι χαρούμενος που βρήκα αυτές τις συνθήκες, λόγω του ότι μπορεί να είναι και οι συνθήκες του αγώνα. Έτσι ήταν σημαντικό να δουλέψουμε πολύ ώστε να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τον τρόπο να βελτιωθούμε σε αυτές τις συνθήκες.»

Ο Ιταλός δεν αποκάλυψε αν και πότε θα χρησιμοποιήσει ξανά το νέο fairing στη μοτοσυκλέτα του, με τον Lorenzo – που δεν το δοκίμασε σήμερα – να αναμένεται να το δοκιμάσει αύριο.

 

Αφήστε μια απάντηση